Varšavā atklās izstādi «Art Nouveau arhitektūra: Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

19. maijā Latvijas vēstnieks Polijā Ilgvars Kļava Varšavas Universitātes jaunās bibliotēkas pasāžā atklās izstādi „Art Nouveau arhitektūra: Rīga”, kuru veidojusi Ramona Umblija, dizaina birojs H2H un fotogrāfs Ansis Starks.

No aptuveni simts izcilākajiem jūgendstila namiem ir izvēlēti 8 nami, kuri ļauj atpazīt Rīgas jūgendstilam raksturīgo stilistiku. Izstādes koncepcijai kā princips izmantots Riharda Vāgnera "Gesamtkunstwerk" jeb totālās mākslas termins, izcilākās jūgendstila fasādes vizualizējot līdzīgi operu uzvedumiem: tās fotografētas, izgaismotas naktī, līdzīgi kā publika operas uzvedumu redz aptumšotā zālē, tā saglabājot un uzsverot mistikas, kā arī noslēpumainības auru; vienlaicīgi tiek akcentēts arī fakts, ka līdz ar jūgendstila namiem Rīgā pirmo reizi ienāk elektriskais apgaismojums, kas ļauj „ieskaitīties aiz durvīm un logiem” jeb izmantojot asociāciju ar operu – aizkulisēs notiekošajā.

Izstādi Varšavas Universitātes bibliotēkā iespējams apskatīt jau Muzeju nakts Varšavā pasākumu laikā, ekspozīcija būs apskatāma līdz 1. jūnijam.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Ārlietu ministriju un notiek Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta pasākumu ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti