Valstiski nozīmīgā Mākslas akadēmijas modes skate šogad notiks Ķīpsalas peldbaseinā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares studenti aicina apmeklēt ikgadējo modes skati, kas šogad 2. jūnijā plkst. 20.00 norisināsies RTU Ķīpsalas peldbaseinā (Ķīpsalas ielā 5, Rīgā). Jauno dizaineru kolekciju modes skate šogad ir atzīta kā valstiski nozīmīgs kultūras pasākums.

"Ķīpsalas peldbaseins šajā sezonā ir bijis atvērts dažādām nestandarta idejām, un LMA Modes skate ir kā radoša kulminācija mūsu sezonai. Latvijā modes skate peldbaseinā ir vēl nebijis notikums, tāpēc esam gandarīti un lepni, ka šāda modes skate notiks tieši pie mums, un ar nepacietību gaidām rezultātu," par gaidāmo notikumu saka RTU Ķīpsalas peldbaseina izpilddirektore Dace Buliņa.

LMA Modes skatē 2017 tiks izrādītas studiju gada garumā tapušās bakalaura un maģistra programmas studentu kolekcijas. Maija vidū LMA Modes katedras komisija izvērtēs studentu darbus, lai atlasītu un veidotu kopēju skates stilistiku - plānots, ka skatē šogad ar savām kolekcijām piedalīsies aptuveni 30 studentu.

“Modei ir jābūt interesantai, aktuālai un izaicinošai, taču tajā pašā laikā jaunajiem dizaineriem jāspēj radīt iespēju būt pamanāmiem un ieinteresēt savus lietotājus arī no biznesa viedokļa. Cilvēku interese pārvēršas ekonomikā, kad latviešu dizainers ir pamanīts. Tik izaicinoša vide skatei kā peldbaseins, manuprāt, izcels ideju par to, ka latviešu dizains ir kaut kas īpašs un piesaistīs lietotāju uzmanību,” uzsver LMA Modes mākslas katedras vadītājs Aigars Bikše.

Modes skates vizuālās identitātes veidotāja ir LMA Vizuālās komunikācijas studente Sigita Sniegs. Turpinot tradīcijas, LMA modes skates scenogrāfija peldbaseinā tiks veidota LMA Scenogrāfijas katedras pasniedzēja Viktora Jansona vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti