Ārpus Rīgas

Plāno veikt pētījumu par sapropeļa izmantošanu medicīnā

Ārpus Rīgas

Ventspilī ražos augstvērtīgu pārtikas iepakojumu

Laikraksta "Stars" žurnāliste Inese Elsiņa par "Dizaina balsi" Madonas mākslas skolā

Topošie dizaineri Madonā prezentēs savas modes kolekcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Uz modes skati un tikšanos ar Latvijas mākslas dizaineriem pasākumā “Dizaina balss” trešdien, 1.februārī, Madonā pulcēsies topošie Latvijas dizaineri. Reģionālā laikraksta “Stars” žurnāliste Inese Elsiņa Latvijas Radio informēja, ka, veidojot kolekcijas sadarbība ar vietējiem uzņēmējiem, jaunieši cer tur pierādīt savas spējas Latvijas mākslas dizainera profesionāļiem. 

Šis pasākums notiek jau otro gadu un tā galvenais mērķis ietvers nosaukumā - dot balsi jaunajiem Latvijas dizaineriem. Uz Madonu dosies modes mākslinieki no sešām profesionālajām dizaina un mākslas vidusskolām Latvijā: Rīgas, Jelgavas, Valmieras, Rēzeknes, Daugavpils un Ogres.

Elsiņa informē, ka dienas garumā jauniešiem būs iespējas tikties ar vairākiem māksliniekiem. Madonā ieradīsies dizainere Baiba Ladiga-Kobajaši, kas stāstīs, kā Šanhajā nodarbojusies ar modes ilustrāciju. Tāpat būs iespēja iepazīties ar jauno modes dizaineri Ēriku Rudiku.

Madonā ieradīsies arī pārstāvji no Latvijas mākslas un dizaina vidusskolām un augstskolām, piemēram, Latvijas Mākslas akadēmijas, Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas, lai jauniešiem stāstītu par iestājpārbaudījumiem un mācību darbu savās mācību iestādēs.

Jauniešiem būs iespēja darboties video, foto grafiskā dizaina darbnīcās, strādāt ar grafiskajām planšetēm un iepazīties ar dizaina veidošanu ar 3D printera palīdzību.

Tieši pulksten 17 gaidāma pasākuma kulminācija - uz Madonas Kultūras namā uzbūvētas mēles kāps Latvijas jaunie dizaineri. Modes skatē skolu audzēkņi prezentēs divu gadu garumā izveidotās savas jaunākās modes kolekcijas. Tās vērtēs gan publika, gan profesionāļu žūrija divās kategorijās – avangarda un mūsdienu tērps. “Tas ir šovs, mākslas pārdzīvojumus,” jauniešu iespēju pierādīt sevi šajā pasākumā pamato Elsiņa.

Ir izveidots balvu fonds, kam piesaistīts Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze”, tāpat arī vietējie Madonas uzņēmēji. Šajā pasākumā arī plānots stiprināt jauno censoņu saites ar uzņēmējiem, ko Madonas mākslas skolas audzēkņi jau veiksmīgi attīstījuši.

“Madonieši ir gājuši paši pie vietējiem uzņēmējiem, iedvesmojušies no viņu produkcijas, materiāliem un veidojuši savu tērpu kolekciju,” Elsiņa pastāsta, ka tās nosaukums būšot “Es mīlu Madonu”.

Tērpus demonstrēs defilē pulciņa, mūsdienu deju grupas un iekštelpu skeitparka jaunieši. Savukārt pasākumu vadīs jaunie aktieri Elīna Vaska un Kaspars Brūvelis. Pasākums ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti