Starptautiskā projektā meklē veidus, kā ar dizainu uzlabot senioru dzīves kvalitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Novembrī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē “Arsenāls” vairākas dienas norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas organizēta starptautiska dizaina darbnīca, kurā Latvijas un ārvalstu studenti un jaunie dizaineri izstrādās idejas nākotnes senioru dzīves kvalitātes uzlabošanai. Latvijas Mākslas akadēmija aicina visus interesentus uz darbnīcas rezultātu publisko prezentāciju 14. novembrī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē “Arsenāls”.

Darbnīcā piedalīsies Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA), Minhenes Tehniskās universitātes (The Technical University of Munich), ITMO Universitātes un Poznaņas Dabaszinātņu universitātes (Poznan University of Life Sciences) studenti un jaunie dizaineri.

Latvijas Mākslas akadēmija turpmākos trīs gadus īstenos Eiropas Savienības “Interreg” Baltijas jūras reģiona projektu “[email protected]", kas turpina iepriekšējā projekta aizsākto mērķi – konceptuālu dizaina ideju risinājumu izstrādi senioru dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Radošās darbnīcas nedēļa sāksies ar vairākām prezentācijām par pērn realizētā projekta rezultātiem, par pilsētvides situāciju pašlaik un nākotnes vīziju tās uzlabošanai, par jaunākajām tendencēm senioriem labvēlīgas vides veidošanā no arhitekta skata punkta un par pieredzi senioriem piemērota sporta aprīkojuma izstrādāšanā.

Darbnīcas vadītāji LMA asociētais profesors Kristians Brekte un LMA Projektu un attīstības daļas vadītājs Jānis Gailītis rūpēsies par darbnīcas dalībnieku komandu ideju virzību, konsultējot un sniedzot informāciju par pilsētvides veidošanas labajiem piemēriem Eiropā, kā arī datiem, kas saistīti ar sabiedrības novecošanos.

Studenti strādās starpdisciplinārās komandās, attīstot koncepcijas un idejas, kas motivēs seniorus vairāk laika pavadīt ārpus telpām.

Studenti pētīs un risinās jautājumu, kā pilsētvide var iedvesmot seniorus dzīvot aktīvi un dzīvespriecīgi, kā uzlabot senioru labsajūtu un veselību, veicot fiziskas aktivitātes individuāli un kopā ar saviem domubiedriem, uzturot optimālu fizisko un emocionālo līdzsvaru ikdienas gaitās.

Darbnīcas noslēgumā studentu grupas izstrādātās idejas un to maketus prezentēs projekta partneriem un ekspertiem. Labākie projekti tiks virzīti prototipu izstrādei projekta partnera TSENTER darbnīcās Igaunijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti