Kultūras ziņas

Baltā nama spožums un posts

Kultūras ziņas

Haidns, Mālers un Dīns satiekas Rīgas festivālā

Sociālais un elektroniskais dizains Mākslas akadēmijā

Sociālais un elektroniskais dizains Mākslas akadēmijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vides objekti, interaktīvas spēles akliem bērniem, atstarojošas vestes, mēbeles un trauki, kas transformējas, kā arī gaismas ķermeņi no pļavas ziediem un kaņepēm. To visu vienkopus iespējams aplūkot 4.jūnijā atklātajā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina katedras diplomandu izstādē.

Jau vēstīts, ka izstādē līdz 11. jūlijam būs aplūkojami Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozaru diplomandu darbi.

„Mēs izmantojam savu amatniecību. Savienojam to ar dizaina domāšanu. Savienojam ar tām prasmēm, ko studenti apgūst dizaina nodaļā un kuras rada jaunu interpretāciju, laikmetīgu skatījumu uz ļoti tradicionālām lietām, piemēram, tādām kā Lielvārdes josta," stāsta LMA asociētā profesore Barbara Ābele.

Gredzenveidīgi smailpapēžu kurpju aksesuāri "Stabbella", kas pasargā apavus no visdažādākajiem ceļa segumiem, atstarojošu un funkcionālu apģērbu kolekcija, kas varētu būt lieliska alternatīva vienmuļajām drošības vestēm, no smaržīgiem kaltētiem pļavas ziediem veidotas lampas. Speciāla ierīce neredzīgo pavadonim - sunim. Fantāzijai ar funkcionālu nozīmi nav robežu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti