«Sapņu fabrikas» pārveide mākslas centrā uzticēta «Zaigas Gailes birojam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai bijušās “Sapņu fabrikas” telpas pārtaptu par multifuncionālu laikmetīgās mākslas centru, ēkas rekonstrukcijas projektēšanu veiks vairākas Latvijas arhitektūras Lielās gada balvas un citus to skaitā starptautiskus apbalvojumus saņēmušais “Zaigas Gailes birojs”, lsm.lv pavēstīja fonda "Mākslai vajag telpu" valdes locekle Katrīna Leiškalne.

Kā iecerēts, topošā mākslas centra kodolu veidos viena no lielākajām privātajām kolekcijām Latvijā – Zuzānu kolekcija, piedāvājot sabiedrībai iepazīties ar pastāvīgo ekspozīciju un mainīgām izstādēm, kā arī dažādiem izglītojošiem pasākumiem.

Pēc ēkas rekonstrukcijas turp pārcelsies arī "Mūkusalas mākslas salons" – Zuzānu ģimenes radīta Latvijas mākslas izstāžu vieta, kas šogad atzīmē pastāvēšanas piecus gadus. Salons eksponē kā privātkolekcijas, tā jaunradītu darbu izstādes, un deponē mākslas priekšmetus muzejiem Rīgā un citviet Latvijā. Ieeja izstādēs un pasākumos ir bez maksas.

Jau vēstīts, ka mākslas mecenāta Jāņa Zuzāna ģimenei piederošs uzņēmums SIA “Dzirkstes” no nekustamo īpašumu kompānijas SIA “Hiponia” iegādājies mūsdienu kultūras centru “Sapņu fabrika”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti