Sākta Raiņa un Aspazijas mājas atjaunošana Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Uzsākti rekonstrukcijas un restaurācijas darbi Raiņa un Aspazijas mājā Baznīcas ielā 30, Rīgā, informē Valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Plānots, ka līdz 2016.gada aprīlim tiks atjaunots autentiskākā no Raiņa un Aspazijas piemiņas vietām, to vismazāk skārušas pārbūves un pārmaiņas. Šī ir dzejnieku dzīves māja - Baznīcas ielas namā abi dzejnieki dzīvoja no 1926.gada 15.septembra, Rainis - līdz savai nāvei - 1929.gada 12.septembrim, Aspazija - līdz 1933.gada pavasarim.

Raiņa un Aspazijas māja Baznīcas ielā 30 ir nozīmīga Rīgas centra koka apbūves daļa. Projekta ietvaros tiks atjaunots gan divstāvu ielas nams, gan vienstāvu sētas māja ar nelielu iekšējo pagalmu. Ēku unikalitāte īpaši izceļas uz trokšņainās ielas un lielo mūra namu fona.

Apmeklētājus sagaidīs ne tikai iekārtots Raiņa un Aspazijas memoriālais dzīvoklis, bet arī dzejnieku personiskās bibliotēkas atklātā krātuve, lasītava un telpas izstādēm, pasākumiem, kā arī muzeja izglītojošām aktivitātēm.

Īstenojot Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta projektu "Raiņa un Aspazijas muzeja atjaunošana", darbi uzsākti pēdējā no trim ekspozīciju vietām, kas tiks atjaunotas projektā. Restaurācijas un rekonstrukcijas darbi tiek veikti vienlaikus Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā un Raiņa muzejā "Tadenava" Dunavas pagastā, Jēkabpils novadā. Projekts tiks īstenots līdz 2016.gada 30.aprīlim, tā kopējās izmaksas ir 2 562 340 eiro.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti