Sāksies darbu pieteikšana Latvijas Arhitektūras gada balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Arhitektu savienība aicina pieteikt darbus 2022. gada Latvijas Arhitektūras gada balvai – ikgadējam konkursam ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras sasniegumus un stimulēt augstvērtīgas arhitektūras attīstību. Balvai var pieteikt gan Latvijā realizētus darbus neatkarīgi no autoru valstiskās piederības, gan tādus, kas realizēti citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija.

Tāpat kā citus gadus atlases un starptautiska fināla žūrija divās kārtās vērtēs divu veidu darbus – objektus (pabeigtus un ekspluatācijā nodotus darbus) un procesus (pētījumus, publikācijas, izglītojošus un citus sarīkojumus, kā arī jebkuru citu arhitektūras notikumu). Balvas nolikums paredz darbu vērtēšanu pēc Davosas kvalitātes sistēmas, kas izstrādāta būvkultūras koncepcijas ieviešanai saskaņā ar Davosas deklarāciju un piedāvā astoņus arhitektūras kvalitātes kritērijus. Tie ir: pārvaldība, funkcionalitāte, vide, ekonomika, daudzveidība, konteksts, vietas izjūta un skaistums.

Pirmajā kārtā darbus vērtēs atlases žūrija: Andra Šmite, arhitekte, žūrijas priekšsēdētāja; Austris Mailītis, arhitekts, arhitektu biroja "Mailitis Architects" vadītājs; Gatis Didrihsons, arhitekts, biroja "Didrihsons Arhitekti" vadītājs un Kultūras ministrijas Nacionālās arhitektūras padomes vadītājs, Uldis Lukševics, arhitekts, arhitektu biroja "NRJA" vadītājs; Ieva Zībārte, arhitekte, autore, kuratore, Jaunā Eiropas Bauhaus Latvijas kontaktpunkta vadītāja; Jānis Kreicburgs, būvinženieris, būvuzņēmuma "Skonto Construction" projektu vadītājs; Lolita Tomsone, muzeja "Žaņa Lipkes memoriāls" direktore, sabiedriskā aktīviste.

Darbu pieteikšanas termiņš ir no 2022. gada 5. maija līdz 2022. gada 20. jūnijam (agrā pieteikšanās līdz 30. maijam). Finālistu un starptautiskās žūrijas sastāvs tiks nosaukts 2022. gada augustā. Balvas pasniegšanas ceremonija plānota 2022. gada 7. oktobrī.

Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti