Sabiedriskajā transportā stāsta par Rīgas arhitektūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien Rīgā notiks vēl nebijusi kultūras akcija - atsevišķi sabiedriskā transporta maršruti uz vienu dienu kļūs par sava veida tūrisma izbraucieniem, kur gidi pasažieriem stāstīs par ceļā esošajiem arhitektūras un pilsētvides objektiem.

Šādu ieceri īstenos Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar SIA „Rīgas satiksme” kā sveicienu rīdziniekiem Pasaules arhitektūras dienā.

„Šogad esam vairākus sabiedriskā transporta maršrutus uz vienu dienu aprīkojuši ar gidiem, kuri pasažieriem,  -protams, bez jebkādas papildus maksas, - kā priecīgu svētdienas pārsteigumu stāstīs interesantus stāstus par Rīgas arhitektūru - gan vēsturisko, gan mūsdienu arhitektūru. Un transporta pasažieri nevilšus varēs justies kā tūristi, jo iespējams viens otrs to pat nebūs dzirdējis,” stāsta Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Ķibilds.

Par Rīgas arhitektūru stāstīs trīs maršrutos - 5.tramvajā, kas kursē no Iļģuciema uz Mīlgrāvi, 9.autobusā, kas kursē no Abrenes ielas centrā uz Mežaparku un 24.trolejbusā, kas brauc no Pētersalas ielas līdz akciju sabiedrībai „Dzintars” Ziepniekkalnā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti