Panorāma

Maija vidū mēģinās pārdot Rīgas vagonbūves rūpnīcu

Panorāma

Dānija palīdzēs Latvijas karavīru apmācībā

Mūsdienu arhitektūra Roterdamā

Roterdamā top nākotnes pilsētas arhitektūras paraugs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nīderlandes otrā lielākajā pilsētā Roterdamā noslēgumam tuvojas darbi pie vērienīga arhitektūras projekta, kurš pēc tā arhitektu domām, sniedz ieskatu tajā, kā nākotnē būtu jāizskatās mūsdienīgām pilsētām.

Ja dzīvojam aizvien blīvākos apstākļos, ir svarīgi, lai ēku iekšpuse, īpaši zemākajos stāvos, komunicē ar ielu, lai cilvēki nepazūd lielās ēkās, lai lielās ēkas atveras sabiedrībai,” stāsta MVRDV arhitekte Natālija de Vrīsa.

Pēc arhitektes domām īpaši svarīga šī atvērtība ir šobrīd, kad cilvēki kļūst aizvien neatkarīgāki savā domāšanā un sāk uzskatīt ēkas par produktu, pielāgojot savai gaumei.

Natālijas de Vrīsas vadībā nobeigumam tuvojas būvniecība jaunai ēkai, kurā arhitektes minētie radošie risinājumi ir izmantoti ļoti drosmīgi. Tuvāko mēnešu laikā tiks pabeigta dzīvokļu ēka, kuras centrā izvietots centrāltirgus. Šādā veidā meklēts risinājums kā tuvināt sabiedrisko un privāto telpu strauji augošajā pilsētā.

Dzīvojamo ēku plānots pabeigt līdz oktobrim. Tās iedzīvotājiem zem logiem būs centrāltirgus, bet paši logi dažos dzīvokļos – zem kājām.

Tā ir arhitektūra, kas spēj dzīvot pilsētas kontekstā,” uzskata “MVRDV” arhitekts Antons Vubens.

To, ka projekta ideja nemaz nav tik jocīga, apliecina tas, ka lielākā daļa dzīvokļu ir izpārdota. Dārgākais dzīvoklis tā pircējam izmaksāja vairāk nekā miljonu ASV dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti