Rīgas un Liepājas ielās skatāma Dizaina gada balvas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No pirmdienas, 13. septembra, Rīgas un Liepājas ielās ir skatāma konkursa “Latvijas Dizaina gada balva 2021” nominantu un uzvarētāju darbu izstāde, informēja organizatori. 14. septembrī notiks izstādes atklāšanai veltīts žūrijas un nominantu pasākums, kura laikā notiks arī diskusija ar atskatu uz paveikto un skatu nākotnē.

Konkursa “Latvijas Dizaina gada balva 2021” nominantu un laureātu darbu izstāde tiek rīkota sadarbībā ar vides dizaina kompāniju “Clear Channel Latvia” un būs skatāma Rīgas un Liepājas ielās uz vides reklāmas stendiem vienu nedēļu, no 13. līdz 19. septembrim.
Šī gada 27. aprīlī no konkursam iesniegtajiem 150 darbiem starptautiskā žūrija nominēja 30 finālistus, kuri pretendēja uz balvām piecās kategorijās. Izstādē būs apskatāmi visi nominantu un konkursa uzvarētāju darbi.

14. septembrī salonā “Trentini” LDGB 2021 žūrijas un nominantu pasākumā, kas veltīts izstādes atklāšanai, notiks diskusija par konkursa “Latvijas Dizaina gada balva” attīstību un atskats uz līdz šim noieto ceļu.

Diskusijā piedalīsies arhitekts Pēteris Bajārs, Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas eksperte Dzintra Purviņa, Latvijas Dizana gada balvas projekta vadītāja un Latvijas Dizaineru savienības valdes priekšsēdētāja Barbara Freiberga, “Accenture Latvia” vadošā dizainere Anete Žukova un Latvijas Dizaina padomes priekšsēdētāja un “Fold” vadītāja Evelīna Ozola. Diskusiju vadīs Toms Grēviņš. Sākums pulksten 17:00. Diskusija būs skatāma arī tiešsaistē – Latvijas Dizaina gada balvas “Facebook” lapā un Kultūras ministrijas “Youtube” kanālā. Sarīkojums epidemioloģiskās situācijas dēļ paredzēts tikai uzaicinātajiem viesiem.

LDGB uzvarētāju paziņošana un apbalvošanas ceremonija notika Rīgas pasažieru ostā šā gada 28. maijā. LDGB 2021 žūrijā darbojas astoņi locekļi no sešām valstīm. Žūrijas priekšsēdētājs – Martins Fosleitners (Austrija), žūrijas locekļi: Anete Žukova (Latvija), Egle Opeikiene (Lietuva), Pjotrs Svjateks (Lielbritānija), Bars Davidoviči (Izraēla), Patriks Abatista (Itālija), Rikardo Kapuco (Itālija) un Pēteris Bajārs (Latvija).

Šogad LDGB konkursam tika iesniegti 150 darbi, kas ir līdz šim lielākais iesniegto darbu skaits.

Šogad pirmoreiz ieviestas arī darbu kategorijas, kopumā darbi tika vērtēti piecās kategorijās: produktu dizains, grafikas dizains, vides un interjera dizains, digitālais dizains, pakalpojumu, politiku un stratēģiju dizains.

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionāls dizaina nozares konkurss, kas tiek rīkots ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru izcilākos sniegumus, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību un izaugsmi ilgtermiņā.

Konkurss ir lielākais gada notikums Latvijas dizainā, kas ir atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, savukārt balva ir augstākais apbalvojums Latvijas dizaina nozarē. Konkursā var piedalīties gan organizācijas gan privātpersonas, kas izmanto dizainu kā inovācijas virzītāju un rada produktu vai pakalpojumu

Konkursu organizē lielākā dizaina nozares sabiedriskā organizācija Latvijā, biedrība “Latvijas Dizaineru savienība”. Konkurss notiek ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti