Rīgā skatāma Igaunijas kultūras plakātu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 1.decembrī, plkst. 17 Rīgā, Latvijas Arhitektūras muzejā, notiks izstādes "Igaunijas kultūras plakāts 2015" atklāšana. Pirms izstādes atklāšanas plkst. 16 būs iespēja tikties ar Igaunijas grafikas dizaineriem - izstādes kurators un Hāpsalas Grafikas dizaina festivāla rīkotājs Marko Kekiševs un Marts Andersons sniegs ieskatu Igaunijas mūsdienu grafikas dizainā.

Hāpsalas Grafikas dizaina festivāla fokuss vērsts uz plakātu mākslas un radošā rokraksta attīstību grafikas dizainā. Festivāls notiek jau vairāk nekā desmit gadus. Katru otro gadu par labāko Igaunijas kultūras plakātu tiek rīkots konkurss, kas rezultējas izstādē, kura vispirms skatāma Hāpsalā, bet pēc tam sāk savu ceļu pa Igauniju un ārvalstīm.

Šī ir iespēja gūt pārskatu par Igaunijas kultūras dzīves dažādajiem notikumiem un to atšķirīgajām vizuālajām identitātēm, kā arī caur katra autora individuālo rokrakstu tvert šī laika atspulgu. Kaut gan izstādē redzami darbi, kas tapuši pēc dažādiem radošajiem principiem, dizaina tehnikām un kurus veidojušas atšķirīgas paaudzes, kopumā tie veido vienotu veselumu - Igaunijas plakātu. Igaunijas plakāti ir konkurētspējīgi starptautiskajā arēnā un veiksmīgi startē grafikas konkursos.

2015.gada Hāpsalas Grafikas dizaina festivālam tika iesniegti 248 plakāti, kas tapuši laika posmā no 2013. līdz 2015.gadam. Žūrija izvēlējās 49 autoru 80 darbus festivāla plakātu kolekcijai. Īpaša sadaļa - "Desmit labākie kultūras plakāti" - izveidota no darbiem, kas saņēmuši žūrijas augstāko novērtējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti