Rīga kļuvusi par prestižās SEGD dizaina organizācijas pārstāvniecības pilsētu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijai kļūvusi par pirmo Baltijas valsti, kas ir ieguvusi unikālās tiesības pārstāvēt SEGD dizaina organizācijas zīmolu, kvalitātes vērtības un vīziju, organizējot profesionāli izglītojošus notikumus dizaina jomas pārstāvjiem un lietotājiem, medijus informē SEGD Rīgas nodaļas pārstāvji.

Par SEGD Rīgas nodaļas (“Riga Chapter”) organizatoriem iecelts dizaina birojs H2E, kas pērn ieguva konkursa galveno balvu par darbu “Alūksnes Bānīša stacija”.

Šobrīd kopā ir 42 SEGD nodaļas Austrālijā, Jaunzēlandē, Āzijā, Eiropā, Amerikā un Kanādā, un Rīga ir pirmā pilsēta, kas ir ieguvusi tiesības pārstāvēt SEGD dizaina kopienu ne tikai Baltijas valstīs, bet arī visā Ziemeļeiropā. SEGD “Chapter” Eiropā šobrīd pārstāvēts vēl tādās pilsētās kā Parīze, Londona un Edinburga.

“Aicinot H2E komandu kļūt par SEGD “Chapter” organizatoriem Rīgā, SEGD dizaina kopiena ir ne tikai demonstrējusi lielu godu un uzticību, bet arī atzinusi augsto Latvijas dizaina potenciālu. SEGD “Riga Chapter” turpmāk kalpos kā platforma, kurā tiks attīstīta saruna par dizaina starpdisciplinaritāti, par to, kā dizains var sniegt vērtību telpiskai videi,” stāsta SEGD "Riga Chapter" līdzdibinātāja, dizaina biroja H2E vadošā dizainere Ingūna Elere.

Inguna Elere (no kreisās), Holgers Elers, Dagnija Balode
Inguna Elere (no kreisās), Holgers Elers, Dagnija Balode

SEGD “Riga Chapter” uzdevums ir pārstāvēt Latvijas dizainu starptautiskā mērogā, nodrošinot iespēju SEGD “Chapter” biedriem veidot pieredzes apmaiņu ar citiem  pieredzes grafikas dizaina jomas profesionāļiem un mācīties vienam no otra, kā arī veicināt plašāku Latvijas dizaina atpazīstamību. SEGD “Riga Chapter” 2020. gadā ir plānoti četri pasākumi - pavasara, vasaras, rudens un ziemas sezonā, kuros tiks aktualizētas tēmas par telpu un navigācijas dizainu, telpu un pieredzi, vides grafikas dizainu un digitālo pieredzi. Būtiska pievienotā vērtība šiem pasākumiem būs pasaules dizainu ekspertu klātesamība, ko nodrošina starptautiskais SEGD biedru tīkls.

Pirmais SEGD “Riga Chapter” pasākums norisināsies 2020. gada martā ar SEGD “Riga Chapter” atklāšanu, kurā dizaina birojs H2E runās par pieredzes dizaina loma publiskās vides vēstījuma veidošanā, kā arī pastāstīs, kas ir SEGD, kāda ir SEGD “Riga Chapter” darbības programma gadam un kādas ir sadarbības iespējas.

Nākamie plānotie pasākumi notiks 2020. gada jūlijā, septembrī un novembrī, kuros tiks runāts par navigācijas dizainu, digitālo pieredzi un interaktīvā dizaina aspektiem telpiskā vidē.

Par SEGD:

"Society for Experiental Graphic Design" (SEGD) ir viena no pasaulē vadošajām un lielākajām pieredzes grafikas dizaina kopienām, kas apvieno dizaina jomas ekspertus no visas pasaules. SEGD ir dibināta 1973. gadā, un tās mērķis ir izglītot, apvienot un iedvesmot globālo daudznozaru profesionāļu kopienu, kas pārstāv pieredzes grafikas dizaina jomu (“Experiental Graphic Design”). SEGD ir profesionāla organizācija, kurā mijiedarbojas komunikācijas dizains un telpiskā vide, un kurā tiek apvienoti dizaina nozares profesionāļi, kas veicina cilvēka un telpas komunikāciju publiskajā vidē. SEGD biedri ir arhitekti, grafikas, interjera, industriālie un digitālie dizaineri, zīmola un pieredzes veidotāji, ražotāji un mācībspēki. Tie ir vairāk nekā 2200 biedri no 35 valstīm.

Par H2E:

Dizaina birojs H2E dibināts 2007. gadā un šobrīd ir viens no vadošajiem dizaina birojiem Latvijā. H2E ir specializējies ekspozīciju, interjera un grafikas dizaina jomā. 2019. gadā H2E lielā konkurencē no visas pasaules ieguva galveno apbalvojumu prestižajā SEGD balvā par darbu “Alūksnes Bānīša stacija” un “Makšķernieku soli”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti