Rīgā ieradušies Laikmetīgās mākslas muzeja metu konkursa dalībnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgā ieradušies septiņu ārzemju arhitektu biroju pārstāvji, kas piedalīsies Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LLMM) metu konkursā, lsm.lv informē konkursa rīkotāji.

Jau vēstīts, ka LLMM metu konkursā piedalās šādi ārvalstu arhitektu biroji: "Adjaye Associates" (Lielbritānija), "Architects Lahdelma & Mahlamäki" (Somija), "Caruso St John Architects" (Lielbritānija), "Henning Larsen Architects" (Dānija), "Neutelings Riedijk Architects" (Nīderlande), "Sauerbruch Hutton" (Vācija) un "wHY" (ASV).

Šie arhitektu biroji ir smagsvara spēlētāji laikmetīgās atrhitektūras jomā ar nopietnu pieredzi un veikumu, Latvijas Radio raidījumam "Kultūras Rondo" atzina LLMM fonda mākslas programmas vadītājs Kaspars Vanags.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vizītes laikā arhitekti iepazinās ar Rīgas arhitektūru un pilsētplānošanas stratēģiju, konkursa nolikumu un muzeja koncepciju. Ārvalstu arhitektus interesēja Skanstes apkaimes kopējā attīstība un atsevišķi - tās finanšu un sabiedriskās daļas, "New Hanza City", kur atradīsies muzejs, attīstības plāni.

Ārvalstu arhitekti tikās ar pasūtītāja – LLMM fonda pārstāvjiem, kultūras ministres padomnieku arhitektūras jautājumos Jāni Dripi, Rīgas pilsētas arhitektu Gvido Princi un 29 Latvijas arhitektu, pilsētplānotāju un dizaineru birojiem, kuri bija pieteikušies sadarbībai, kā arī citiem pārstāvjiem no arhitektu kopienas, tostarp no Arhitektu savienības.

Atbilstoši LLMM konkursa nolikumam starptautiskie arhitektu biroji var sadarboties ar vienu vai vairākiem Latvijas birojiem, starp kuriem vismaz vienam jābūt sertificētam, lai izstrādātu topošā laikmetīgās mākslas muzeja metus.

Plānots, ka konkurss norisināsies līdz šī gada maijam. Rudenī sabiedrībai būs iespēja iepazīties ar visiem iesniegtajiem darbiem īpašā izstādē. Piedāvājumu arhitektūras kvalitāti un atbilstību muzeja koncepcijai, iekļaušanos pilsētvidē, funkcionalitāti, ilgtspējas risinājumus un izmaksas vērtēs Latvijas un ārvalstu eksperti.

Visas septiņas arhitektu komandas saņems atlīdzību, savukārt viena no šīm komandām turpinās darbu pie turpmākās LLMM projekta izveides. Jau vēstīts, ka LLMM izveidi finansē "ABLV Charitable foundation" un Borisa un Ināras Teterevu fonds.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti