Kultūras ziņas

Mākslinieces Lienes Liepiņas "Saldā dzīve"

Kultūras ziņas

Simtgade Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Aktuālākās modes tendences "Riga Fashion Week"

«Riga Fashion Week» atklāšanā satiekas Baltijas valstu dizaineri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau četrpadsmito gadu Baltijas Modes federācija rīko Rīgas modes nedēļu “Riga Fashion Week”, prezentējot vietējo un ārvalstu dizaineru sasniegumus Latvijas un starptautiskajai sabiedrībai.

Šīs nedēļas laikā tiek demonstrētas jaunākās kolekcijas un rīkoti semināri, pulcējot modes dizainerus, ietekmīgāko modes izdevumu pārstāvjus, potenciālos tērpu kolekciju iepircējus un daudzus citus modes interesentus.

Rīgas Modes nedēļas atklāšanas pasākumā tiekas trīs Baltijas valstu modes mākslinieces. Modes skati, kas atspoguļo jaunākās 2018./2019. gada rudens/ziemas tendences, ar raibu un traku krāsu sprādzienam līdzīgu kolekciju “Rebellionaires” atklāj dizainere Ksenija Joosta no Igaunijas. Savu kolekciju viņa raksturo kā rotaļīgu, stilīgu un daudzkrāsainu, viegli nēsājamu un abiem dzimumiem domātu apģērbu.

Savukārt Latviju atklāšanas šovā pārstāv zīmola “Qoo qoo” izveidotāja Aļona Bauska. Šīs kolekcijas veidošanā viņa iedvesmojusies no šobrīd pasaulē aktuālajām kolhoza un lauku diskotēku tēmām un uzsver, ka taisa modi ikdienas valkāšanai, neaizmirstot arī par apdrukām un kādu ugunīgāku dzirksteli.

Lietuviešu modes zīmola “LILY by Lilija Larionova” radītāja pirmoreiz Rīgas Modes nedēļā demonstrē tikai sieviešu tērpu kolekciju. Tie ir vienlaikus romantiski un minimālistiski apģērbi, kuru mērķis ir atklāt sievieti kā jūtīgu, neatkarīgu un brīvību mīlošu gan iekšēji, gan kustībās.

Rīgas Modes nedēļas pasākumi turpināsies līdz piektdienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti