RD līdzfinansējumu piešķirs 47 kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

47 objekti saņems Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai, lsm.lv pavestīja Rīgas domes (RD) pārstāvji.

Konkursam kopumā šogad pieteicās 55 pretendenti, no kuriem 47 projektus atzīti par atbilstošiem konkursa kritērijiem un saņems līdzfinansējumu. Šo projektu realizācijai kopumā ir nepieciešams gandrīz 460 000 eiro liels pašvaldības līdzfinansējums.

“30 objekti saņems līdzfinansējumu līdz 14 000 eiro apmērā. Savukārt 17 objekti saņems līdz 5000 eiro lielu līdzfinansējumu, par ko, piemēram, Elizabetes ielā 7 ēkai tiks atjaunots balkons, bet A.Čaka ielas 83/85 ēkai un Ģertrūdes 19/21 ēkai tiks restaurētas vēsturiskās durvis. 14 Rīgas koka ēkas saņems gandrīz 107 tūkstošu eiro pašvaldības līdzfinansējumu to atjaunošanai, piemēram, ēkas Buļļu ielā 3 un Balasta dambī 52. Pašvaldības līdzfinansējumu saņems arī senākā pieteiktā koka ēka Kalnciema ielā 28, kas ir datēta ar 1695. gadu,” ar konkursa rezultātiem 18.aprīlī iepazīstināja RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Konkursam līdzfinansējumu saņems 28 objekti, kas atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā, savukārt seši objekti, kas atrodas Kalnciema ielas koka apbūves teritorijā. No Pārdaugavas apbūves fragmenta teritorijas konkursam ir pieteiktas piecas ēkas.

Arī divas Mežaparka teritorijas ēkas un pieci valsts un vietējās nozīmes kultūras pieminekļi, kuri neatrodas pilsētbūvniecības pieminekļu teritorijā, saņems pašvaldības līdzfinansējumu to atjaunošanai. Konkursam pieteicās tikai viens objekts no Ķīpsalas vēsturiskā apbūves teritorijas.

Konkursam sešus pieteikumus iesniedza arī reliģiskās draudzes. Pašvaldības līdzfinansējums ir lūgts M.Pils ielas 2 ēkas un baznīcas Liepājas ielā 38 atjaunošanas  darbiem.

Miesnieku ielas 13, 15 un 17 ēkas ir senākās mūra ēkas, kas pieteiktas līdzfinansējuma saņemšanai un ir datētas ar 1600.gadu. Negaidīti daudz - 15 pieteikumi tika saņemti no ēku kopīpašniekiem, tā, piemēram, dzīvokļu īpašnieku biedrības “Eksporta 4” 39 dzīvokļu īpašnieki spēja kopīgi vienoties par Eksporta ielas 4 ēkas fasādes atjaunošanas darbiem.  Līdzvērtīgus darbus veiks arī Stabu ielas 61 ēkas kopīpašnieki.

Sanāksmē piedalījās arī Kalnciema kvartāla pārstāvis Kārlis Dambergs un dzīvokļu īpašnieku biedrības “Eksporta 4” pārstāve Dace Avotiņa.

Iespēja pieteikties Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai saņemšanai bija no 1.februāra.

Konkursa pieteikumus izvērtēja RD Vidi degradējošu būvju komisija, pieņemot lēmumu par finansējuma piešķiršanu, taču tas īpašniekam tiks piešķirts tikai pēc būvdarbu pabeigšanas un pieņemšanas.

Konkursa organizētājs ir RD Īpašuma departaments, un paziņojums par konkursu, tā rezultātiem un piešķirtā finansējuma apmēriem tiks publicēts pašvaldības portālā "www.riga.lv" un mājaslapā "www.rdid.lv". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti