Putina kritikas dēļ atlaists Venēcijas biennāles Krievijas paviljona kurators

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Arhitektūras kritiķis Grigorijs Revzins atbrīvots no Venēcijas arhitektūras biennāles Krievijas paviljona kuratora amata. Tā kā Krievijas Kultūras ministrija nav pamatojusi atlaišanu, Revzins uzskata, ka iemesls varētu būt viņa raksts, kurā kritizēta Krievijas politika Ukrainā un Krimas aneksija.

Tikko piezvanīja no Kultūras ministrijas un paziņoja, ka no rīta ministrs Medinskis pieņēmis lēmumu atbrīvot mani no Venēcijas arhitektūras biennāles Krievijas paviljona komisāra posteņa. Nevajagot par Krimu rakstīt!” savā „Facebook” profilā raksta Grigorijs Revzins. „Līdz izstādei trīs mēneši. Interesanti, kas būs tālāk.”

 

Vēlāk Revzins pavēstīja, ka nav saņēmis oficiālu dokumentu par atlaišanu.

„Vispār nav nekādu oficiālu formulējumu. Vienkārši atlaida savu pilnvaru ietvaros,” raksta Revzins.

Kritiķis uzskata, ka iemesls varētu būt viņa raksts „Lēciens ideālā. Par karaspēka ievešanu Krimā”, kurā viņš analizē, kāpēc Krievijas iebrukums Ukrainā bija neizbēgams.

Divus gadus Vladimirs Putins skaidroja valstij, ka mēs esam stiprāki, veiksmīgāki, pārliecinātāki par sevi, mēs stāvam pretī Rietumiem, mēs – vienīgais normālas pasaules balsts, bet tur – dubultstandarti, agresori, homoseksuālisti, cilvēki, kuri vēlas pārskatīt Otrā pasaules kara rezultātus un atbalsta bērnu sagriešanu gabalos. Šie ļaudis mēģināja iekarot Ukrainu zem Banderas fašistiskajiem karogiem, mēģināja, mēģināja – un iekaroja.
Vai jūs patiesi domājat, ka viņš tagad var strauji nospiest bremzes?” raksta Revzins.

Venēcijas 14.Starptautiskā arhitektūras biennāle notiks no 7.jūnija līdz 23. novembrim Venēcijā Džardīni parkā un Arsenālā, kā arī pilsētas vēsturiskajā centrā.

Vērienīgās arhitektūras izstādes kurators ir pasaulslavenais arhitekts Rems Kolhāss, kas izvēlējies nosaukumu „Pamati” (Fundamentals) tēmai „Mūsdienīguma absorbēšana. 1914 – 2014” (Absorbing Modernity:1914 – 2014). Arhitekts uzsver, ka izstādē uzmanības fokusā atradīsies arhitektūra, nevis arhitekti.
 
Venēcijas arhitektūras biennāle ir ievērojamākā un prestižākā arhitektūrai veltītā izstāde pasaulē, kas notiek reizi divos gados kopš 1980. gada, mijoties ar laikmetīgās mākslas biennāli. Līdz tam arhitektūras izstāde bija atsevišķas sadaļa, iekļauta Venēcijas mākslas biennālē, kuras aizsākumi meklējami 1892.gadā. Arhitektūras biennālē ierasti tiek noteiktas aktuālākās arhitektūras tendences tuvākajiem diviem gadiem, pastāvīgi izstādes viesi ir pasaulē zināmi arhitekti – Normans Fosters, Zaha Hadida, Daniels Lībeskinds un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti