Pēcpusdiena

Autovadītājus mudina būt piesardzīgiem svētceļnieku dēļ

Pēcpusdiena

Noslēdzas kandidātu sarakstu iesniegšana 13.Saeimas vēlēšanām

Drosme lekt nezināmajā un sākt gatavot porcelāna traukus

Preiļos jauniete Sintija Logina veido porcelāna traukus un sapņo par darbnīcu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jauniete Sintija Logina izveidojusi savu porcelāna trauku zīmolu “Piece of Touch” jeb "gabaliņš pieskāriena". Sintija šobrīd veido pirmos traukus, tomēr ar laiku ir iecerējusi Preiļos izveidot porcelāna darbnīcu. Ir iegādāta veca māja, kas tuvākajā laikā tiks pārveidota un pielāgota darbnīcas vajadzībām.

Sintijai ir 25 gadi un ir drosme, kā pati saka, lēkt nezināmajā un veidot porcelāna traukus.

"“Piece of Touch”, kā es to iztulkoju - gabaliņš no pieskāriena, un pirmie burti sanāk vārds ‘pot’ – ‘podiņš’,  nosaukumu paņēmu angļu valodā tāpēc, ka es mēģināšu iet uz ārzemju tirgu. “Piece of Touch” ļoti iekrita sirdī, un es izdomāju, ka tāds būs, jo katrs darbs, ko es taisu, tas ir gabaliņš no mana pieskāriena,” stāsta Sintija Logina.

Sintija Latvijas Mākslas akadēmijā, pabeidzot bakalaura studijas Keramikas nodaļā, pieteicās uz Preiļu novada finansiālo atbalstu, lai iegādātos trauku apdedzināšanas krāsni.  Pagaidām darba telpa iekārtota vecāku mājās.  

“Re, kur mana krāsniņa, to es pasūtīju ar Preiļu novada domes atbalstu, viņi man piešķīra līdzfinansējumu, tad bija vieglāk iegādāties, jo keramikas iekārtas ir dārgas. Tagad mani atbalstīja Lauku atbalsta dienests, projekts par darbnīcas būvniecību, kurš divu gadu laikā ir jāīsteno.  Mēs ar draugu nopirkām vecu māju, to mums ir plāns ar projekta atbalstu renovēt, tur būs darbnīca,” tā Sintija.

Šobrīd darbībā ir pats sākums. Bijuši pirmie tirdziņi, tiek veidota sava mājaslapa un saņemti pirmie pasūtījumi. Sintija ir iedvesmota un pārliecināta, ka izdosies.

“Ja tu ej uz darbu un ja darbs ir tikai algas pēc, tad nav prieka darba dienas laikā. Šeit es strādāju vairāk stundu, bet, kad tu dari savu lietu, uzlādējies no tā,” atzīst Sintija.

Šobrīd Sintija porcelāna traukus izgatavo, lejot ģipša formās. Pavisam drīz būs gatava arī virpa un traukus varēs izgatavot uz tās. Sintija gan atzīst, ka virpot porcelānu ir sarežģītāk nekā mālu. Porcelāns ir jūtīgs materiāls, kas prasa pacietību.

“Ar to [porcelānu]  vajag tā lēnītēm, mierīgi, ja ir steiga, tad labāk neķerties klāt pie darbiņa, ar mālu tādā ziņā ir vieglāk,” skaidro Sintija.

Sintija sola, ka pēc diviem gadiem varēs doties uz Preiļiem, lai apskatītu jauno porcelāna darbnīcu, kurā notiks gan meistarklases, gan pagalma svētki ar tirdziņu un radošu atmosfēru, Preiļos radot jaunas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti