Piekto reizi pasniedz Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 14.septembrī, piekto reizi Preiļos pulcēsies mākslinieki, mākslas zinātnieki, mākslas pazinēji un cienītāji, lai piedalītos novadnieka, aizsaulē aizgājušā mākslinieka Jāzepa Pīgožņa balvas ainavu glezniecībā pasniegšanas ceremonijā.

Uz galveno balvu pretendē septiņi nominanti.

Šajā dienā Preiļos arī apskatāmas trīs ar Pīgožņa vārdu saistītas izstādes: Jāzepa Pīgožņa balvas ainavu glezniecībā 5. izstāde, konkursa “Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā jauniešiem” izstāde, kā arī tikko kā Preiļos notikušā mākslas plenēra ainavu glezniecībā darbu izstāde.

Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja direktore Tekla Bekeša
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

„Piektais Jāzepa Pīgožņa vārdā nosauktais plenērs, kurā piedalās nominanti, kā arī uzaicinātie mākslinieki – Laura Pīgozne (J.Pīgožņa meita), plenēru aizsācējs Osvalds Zvejsalnieks, šogad piedalās arī mākslinieks no Gruzijas. Kopā 11 plenēra dalībnieki, profesionāli mākslinieki gleznoja Preiļus. Tāpat šogad otro reizi notika Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā jauniešiem, un arī darbi apskatāmi izstādē Preiļu Mūzikas un mākslas skolā,” pastāstīja Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja direktore Tekla Bekeša.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti