Pasniegs gada balvas Rīgas arhitektūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Desmito reizi pasniegs gada balvas Rīgas arhitektūrā. Apbalvošanas ceremonija notiks 5.oktobrī Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju fakultātē Ķīpsalā, kas uzvarēja pērnā gada konkursā. Šogad eksperti vērtējuši 24 būves Rīgā, no kurām deviņas labākās savstarpēji sacenšas par arhitektūras galveno balvu.

"Ceremonija notiks iepriekšējā gada galvenās balvas saņēmēja objektā, kas ir Rīgas Tehniskā universitātes Radošo industriju fakultāte Ķīpsalā. Kā jau katru gadu, Rīgas pilsētas arhitektu birojs sadarbībā ar arhitektūras jomas ekspertiem vērtē, izvērtē, strukturē iepriekšējā gadā paveikto būvniecībā, un mēs atlasām, aprakstām, vērtējam virkni objektus. Deviņi eksperti mums bija žūrijā. Deviņi eksperti izvēlējās deviņas būves, un arī deviņas būves konkurēja savstarpēji, varbūt ne visas, bet dažas no tām konkurēja arī uz galveno balvu, tā kā pasniegsim balvu šogad jau desmito reizi pēc kārtas," stāsta Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Gvido Princis.

Konkursa uzvarētājs būs zināms ap pulksten 13. Starp pretendentiem ir gan Gaismas pils, gan Valsts ieņēmumu dienesta jaunā ēka un citas. Balvas pretendenti aplūkojami šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti