Muzeju padome aicina veicināt Okupācijas muzeja piebūves projekta virzību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Muzeju padome ir iepazinusies ar situāciju Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijas un piebūves būvniecībā un aicina visas iesaistītās institūcijas veicināt projekta nekavējošu tālāko virzību.

Šāds atzinums nosūtīts Rīgas pilsētas arhitekta birojam, kam savukārt jāsniedz savs atzinums par Okupācijas muzeja piebūves būvniecības projektu Rīgas pilsētas būvvaldei.

Muzeju padome uzsver, ka projekts ir vitāli svarīgs muzeja pilnvērtīgam darbam un ilgtermiņa attīstībai, veicot uzdevumus valsts kultūrpolitikas ietvaros.

Kā ziņots, jau šā gada martā padome atzina, ka nav pamata apturēt projektu un pārskatīt lēmumu par Latvijas Okupācijas muzeja piebūves un Okupācijas upuru piemiņas memoriāla izveidi. Savukārt Rīgas pilsētas arhitekta birojs atzinumu par Okupācijas muzeja piebūves būvniecības projektu Rīgas pilsētas būvvaldei sola sniegt līdz 2016.gada 15.janvārim.

Tāpat vēstīts, ka valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" decembrī atkārtoti izsludinājusi slēgto konkursu  "Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa izveide Latviešu strēlnieku laukumā 1, Rīgā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti