Modes muzejā atklās izstādi «No Fortuny līdz Versace. Itālijas mode 100 gados»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 9. aprīļa Modes muzejā būs apskatāma izstāde “No Fortuny līdz Versace. Itālijas mode 100 gados”. Izstādē būs apskatāmi vērtīgi eksponāti no Aleksandra Vasiļjeva fonda, kā arī no Modes muzeja kolekcijas – šedevri, ko itāliešu modes dizaineri radījuši visa 20. gadsimta garumā un arī 21. gadsimta sākumā, medijus informē muzeja pārstāvji.

Izstādes nosaukums iezīmē ceļu no 20. gadsimta sākuma, kad Venēcijā darbojās izcilais spāņu mākslinieks, izgudrotājs un tērpu dizainers Mariano Fortunī, līdz pat Džanni Versačes spožajam uznācienam modes pasaulē. Izstāde ļaus gūt priekšstatu par mainīgajām modes tendencēm visa 20. gadsimta garumā.

Izstādes rīkotāji sola, ka apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi, “kā Itālijai izdevās pamazām iznākt no Parīzes ēnas, atjaunot savu kādreizējo modes noteicējas slavu un radīt īstu ekonomisko brīnumu, kas lielā mērā balstās modes un dizaina sasniegumos un apvieno mūsdienīgas uzņēmējdarbības metodes, senas tradīcijas un ciešas ģimenes saites.”

Izstāde “No Fortuny līdz Versace. Itālijas mode 100 gados” Modes muzejā būs apskatāma sešus mēnešus: no 2020. gada 9. aprīļa līdz 2020. gada oktobra vidum.

Šī būs Modes muzeja astotā izstāde: iepriekš muzejā tikušas eksponētas izstādes “30. gadu elegance”, “Austrumu noslēpumi. Rietumu mode un Ķīna”, “Dior”, “Zelta divdesmitie”, “1918. Brīvības šiks” un “Spožie astoņdesmitie”, bet līdz 30. martam muzejā vēl apskatāma izstāde “Dāma krinolīnā”, kas veltīta 19. gadsimta vidus modei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti