Dienas ziņas

Kādi apstākļi ir zvēraudzētavā?

Dienas ziņas

Pasaules mēroga kamanu suņu sacensības Carnikavā

Kuldīgā top dizaina apavi

Mākslinieku rezidencē Kuldīgā top dizaina apavi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai īstenotu ieceri pēc vairākiem gadiem Kuldīgā atvērt Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) filiāli, jau šobrīd Kuldīgas Mākslinieku rezidence sadarbībā ar augstskolu organizē vairākus radošus projektus. Vienā no tiem īpaša vērība veltīta amatnieku prasmēm. Jaunieši izveidojuši skices dizaina apaviem un kurpniekmeistares Dzidras Oses vadībā tos arī izgatavo.

Bukot, šarfēt, valcēt – mazpamazām modes dizaina studentes no Latvijas Mākslas akadēmijas iepazīst šo vārdu nozīmi un prasmes to darīšanai Kuldīgas kurpniekmeistares Dzidras Oses vadībā.

Sigita īsteno savu ieceri – izgatavot ādas puszābaku ar cauru purngalu, kas atgādina viņās vectēva zābakus, savukārt Simona, iedvesmojoties no tēmas par Rīgu kā kultūras galvaspilsētu, strādā pie stilizētām pastalām.

Kurpniekmeistare Dzidra Ose smejot saka, ka ar apavu izgatavošanu nodarbojusies jau no bērna kājas, kad ganos no doņiem kaimiņmeitenei šuvusi čībiņas. Dzidras kundze ne tikai prot salabot apavus, bet tos arī modelēt un izgatavot – pamanāmā vietā viņas darbnīcā rindojas ne tikai pastalas, bet arī 19.gadsimta stila zābaki.

Par studenšu modelētajiem apaviem viņa saka – interesanti un praktiski, bet ne viegli izgatavojami. Viņa priecājas, ka atdzimst interese par šo aroda prasmi.

Nodomu protokolu Mākslas akadēmija ar pašvaldību par ieceri Kuldīgā atvērt šīs augstskolas filiāli radošo industriju jomā parakstīja pērnā gada decembrī. Šis projekts ir viens no vairākiem pasākumiem ceļā filiāles izveidi. Prototipi šiem oriģināla dizaina apaviem taps līdz gada beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti