Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Valsts vides dienesta ģenerāldirektori Ingu Koļegovu

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Mārtiņu Ķibildu

LTV raidījumā «Adreses» - arhitektūras labie un sliktie stāsti mums apkārt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 3.augustā, Latvijas Televīzijā (LTV) sāksies jauns raidījums „Adreses”, kura veidotāji paraudzīsies uz arhitektūru apkārtējā vidē, ikreiz stāstot par diviem objektiem – labo un slikto stāstu.

Intervijā LTV raidījuma „Adreses” vadītājs Mārtiņš Ķibilds teic, ka uz arhitektūru var paraudzīties no dažādām šķautnēm. „Ja skatāmies uz arhitektūru kā kultūras jomu, tā cilvēkiem ir vistuvākā. Var izvairīties no teātra, glezniecības vai kino, ja tas nepatīk. Bet arhitektūrā mēs esam vienmēr,” saka Ķibilds.

Viņš norāda arī uz arhitektūru kā vides komponenti: „Arhitektūra tieši tāpat vidi var uzlabot vai sabojāt, kā to dara gudrona ezeri. Plastmasas logi koka mājā ir tāds pats vides kaitējums, kā plastmasas maisiņš vai pudele mežā.”

Raidījumā uz arhitektūru raugās ne ar profesionāļa aci, bet „cilvēka parastā, tomēr domājošā un redzējumu paust spējīgā” skatījumu. Ik nedēļu raidījumā salīdzinās divus objektus – jaunbūves, vecas, rekonstruētas ēkas, pat pilsētas – un nonāks pie secinājuma, ka vienā izdarīts kas labs, bet citā – slikts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti