Kultūras ziņas

Jaunie modes dizaineri - spilgti un oriģināli

Kultūras ziņas

Jaunie grafiķi piedāvā izstādi "Vairāk vairāk"

Studentu veidots dizains dzīves uzlabošanai

LMA profesors: Studenti veido ļoti gudrus dizaina darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) apskatāmas jauno dizaineru diplomdarbi – viņu radītās idejas gan par to, kā uzlabot vidi un sadzīvi, gan kā palīdzēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām pelnīt ar savu roku darbu.

Ja jums ir suns, tad suņu apbģērba dizains no atstarojošā materiāla un tumsā saskatāmas pavadiņas, jums uzreiz šķitīs noderīgs. Ja jums rados ir gados vecāki cilvēki, kam grūti no vannas izkāpt, noderīgs būs cits dizaina izstrādājums. Ja paslepus vēlaties paspoguļoties –  pildspalvas un pulksteņspogulīši pievilks kā stilīgs dizaina elements ikdienā.

Mēs konstatējām, ka ir ļoti gudri darbi un dizains ir tā lieta, kurā jāiedziļinās,” norāda LMA dizaina nodaļas profesors Holgers Elers. „Šī nav vizuālās mākslas izstāde, kur ir skaistas gleznas, grafikas vai tēlniecība, kur vari baudīt un interpretēt kā iedomājies un vēlies.”

Ar saukli „Piesēdi, padomā!” Dizaina diplomandu dienas Latvijas Mākslas akadēmijā notiek jau astoto gadu un atspoguļo visdažādākās diplomandu idejas gan praktiskā dizaina, gan arī sociāla dizaina jomā, iesaistot cilvēkus ar īpašām vajadzībām.

Kā vēstīts, izstādē  līdz 11.jūlijam apskatāmi 57 diplomandu darbi no Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozarēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti