Liepājas Ziemassvētku noformējuma autors: Svarīgi radīt interesi par pasaku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Laikmetā, kurā viss mums ir kā uz delnas, viss pieejams, ir jāspēj zināmās lietas, piemēram, spalviņu vai lukturi parādīt citādi - tā par vides dizaina objektiem saka liepājnieks Kristaps Štobis. 

Jau ilgāku laiku Kristaps Štobis un viņa komanda no uzņēmuma dizainers.lv  veido pilsētas Ziemassvētku noformējumu. Šogad radīta pasaka ar skanošiem, izgaismotiem un kustīgiem tēliem.  

Pats svarīgākais ir radīt interesi par pasaku katrā no mums - bērnos un pieaugušajos. Pasaku var izdzīvot, izsapņot. Šajā brīnumu laikā savās domās, lidojumā kaut mirkli, pastaigājoties pa pilsētas centru, dzirdēt, kā šajā speciāli uzbūvētajā krēslā skan latviešu pasakas, savukārt grāmatā ir Alises brīnumzemas tēli.

Mērķis nebija piesaistīties kādai konkrētai pasakai, bet radīt cilvēku fantāzijas, lai raisītos cilvēkiem domas, atklāj Štobis.

Jebkuru objektu radot, ir bažas - patiks vai nepatiks, novērtēs vai nenovērtēs. Mums ir liels gandarījums, ka cilvēkiem patīk. Nāk bērni, vecāki, vecvecāki, fotografējas un priecājas, saka dizainers.

Tēli kustas, kustass sejas, tauriņš - tas rada dzīvību objektā. Ir noslēpumainais lodziņš ar gaismiņu, tas rada vietu fantāzijai.

Ir klasiskā, akadēmiskā māksla ar citiem izteiksmes līdzekļiem, kur risinātas globālas problēmas vai autora uzstādīts jautājums tiek risināts. Mūsdienu vides dizainam, kas papildina ielas, skvērus, parkus, interaktivitātes moments ir ļoti svarīgs, jo tas runā ar cilvēku. Mainās skaņa, gaisma, kustība, kaut kas notiek gaismas un tumsas ietekmē, objekts dzīvo līdzi laikam un telpai – pilsētai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti