Kultūras ziņas

LNSO, Mālera Piektā un RIX

Kultūras ziņas

Aizliegtās mīlestības "Tilti"

Liepājā pulcējas topošie modes dizaineri

Liepājā pulcējas topošie modes dizaineri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” pulcējās Latvijas mākslas un dizaina vidusskolu audzēkņi – topošie modes dizaineri. Iemesls – Valsts konkurss modes dizainā, ko ik gadu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Liepājā žūrijai savu veikumu demonstrēja 26 topošie dizaineri no visas Latvijas.

Katru gadu Latvijas Nacionālais kultūras centrs organizē pasākumu topošajiem modes dizaineriem un māksliniekiem. Uz Liepāju no astoņām Latvijas mākslas skolām atbrauca 26 labākiem skolēni, lai prezentētu savus darbus nozares ekspertiem.  Topošie dizaineri dalībai modes skatē sagatavoja tērpus un aksesuārus atbilstoši tēmai “Efektīvais kvadrāts” un uzvarētājam piešķīra balvu – modes dueta “MAREUNROL’S” grāmatu.

Latvijas Nacionālā kultūras centra mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča skaidro: “Šis pasākums ir vērtīgs tāpēc, ka tā ir pieredzes apmaiņa un svētki visiem jaunajiem dizaineriem un arī viņu pedagogiem.

Man liekas, tas ir tāds izvērtējošs pasākums, lai saprastu, kur iet tālāk, kas ir labs, ka ir slikts dizaina profesionālajā izglītībā.”

Žūrijas pārstāve Laima Jurča vērtē, ka konkurss dod iespēju “paskatīties to kopējo kontekstu, kā katra skola un katrs individuāli izceļas šajā vidē un pasākumā, un arī pārējiem saprast, kā izskatās mūsu potenciālā Latvijas mode.”

Šogad tēma esot bijusi izaicinoša, atzīst konkursa dalībniece, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” audzēkne Aiga: “Uzdevums [bija radīt] no kvadrāta pēc iespējas mazāk atlikumu vai vispār bez atlikuma. Mana personīgā ideja ir priekšauts, kura dizainu var mainīt. Ja paveiksies, varbūt kādam iepatiksies, kādai kafejnīcai.”

Topošie dizaineri uzsver, ka dalība semināros un - pats galvenais - modes skatē esot iespēja iegūt lielu pieredzi un pārliecību par sevi.

Pasākuma laikā aizkulisēs konkurence jūtama nebija, vairāk uztraukums.

“Svarīgākais ir pieredzi iegūt, parādīt sevi kā personību ārpasaulei un ārpus sava Valmieras burbuļa,” par dalību konkursā stāsta Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkne Līva.

Konkursa ietvaros jaunajiem talantiem klātienē bija jāparāda arī savas šūšanas prasmes, radot Liepājas 395. dzimšanas dienai veltītus darbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti