Liepājā atklās vērienīgu profesionālās mūsdienu tēlniecības izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Topošās Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" rīkotajā vasaras mākslas forumā "Atklāj savu dzintaru" no 7.augusta līdz 13.septembrim Kurzemes lielākajā izstāžu zālē - Liepājas muzejā - būs skatāma izstāde "мāксла". Tā būs tēlnieka Egona Peršēvica īpaši Liepājai veltīta apjomīga personālizstāde, ko mākslinieks šobrīd vēl gatavo pēc Liepājas muzeja aicinājuma.

Kā norāda izstādes rīlotāji, Liepājā nav daudz profesionālu tēlnieku, tādēļ tik apjomīga, tieši tēlniecībai veltīta izstāde ir uzskatāma par vērā ņemamu notikumu.

"Lai gan skaitliski izstādē darbu nebūs daudz, taču tie visi ir lielformāta un katrs ir pietiekami asociatīvi un telpiski spēcīgs, lai būtu pats savas izstādes vērts," saka tēlnieks Egons Peršēvics.

Šai izstādei mākslinieks veido vairākus jaunus objektus, kas iepriekš nekur nav izstādīti. Centrālais darbs būs idejiski daudzdimensionāla instalācija, kurā tēlnieks sakausējis ikvienam tuvas un viegli atpazīstamas ar Liepāju saistītās asociācijas - sauli, jūru, pludmali, mieru un metālu.

Savukārt muzeja pagalmā apmeklētāji varēs novērtēt jaunradītu darbu par brīvības tēmu, kas jau pirms izstādes atklāšanas nodēvēts par provakatīvu. Par to, vai tā ir, mākslinieks aicina katram pārliecināties pašam, jo būtiska mākslas sastāvdaļa ir diskusija, ko tā var izraisīt.

Tāpat būs skatāmi arī jau atzinību guvušie Egona Peršēvica lielformāta darbi, kas eksponēti vairākās izstādēs un saņēmuši dažādas prēmijas.

"Šī būs mana pirmā personālizstāde, vēlos tajā parādīt savus pašlaik nozīmīgākos darbus. Iespējams, tādēļ tematiski tā būs blīva un varbūt pat pārsātināta," norāda Egons Peršēvics.

Izstādei Liepājas muzeja speciālisti veidos arī muzejpedagoģijas programmu, kas īpaši paredzēta skolas vecuma bērniem.

Tēlnieka Egona Peršēvica personālizstāde "мāксла" Liepājas muzeja lielajā zālē no 7.augusta līdz 13.septembrim būs skatāma bez maksas. 7.augustā plkst. 17 notiks izstādes atklāšana, kurā ar savu priekšnesumu uzstāsies ukraiņu trompetists un komponists Oleksijs Demčenko, kurš speciāli tēlniekam Egonam Peršēvicam ir uzrakstījis īpašas svētku fanfaras.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti