«Lielais dzintars» starptautiskā arhitektūras konkursā ieguvis publikas balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Arhitekta Folkera Gīnkes biroja izstrādātais koncertzāles “Lielais dzintars” projekts tika izvirzīts dalībai prestižā starptautiskā arhitektūras konkursā “Architizer A+ Awards”, un saņemta ziņa, ka ieguvis publikas balvu.

Kategorijā “Kultūras telpa/teātris” Liepājas koncertzāle bija nominēta līdzās vēl četriem kultūras objektiem no visas pasaules. Tie bija - Harbinas opernams (Ķīna), koncertzāle “Stormen” Būdē (Norvēģija), konferenču centrs Katovicē (Polija) un Šekspīra teātris Gdaņskā (Polija), no kuriem pēdējais ieguvis kategorijas žūrijas balvu.

Balsojumā kopskaitā piedalījušies aptuveni 400 tūkstoši balsotāju no vairāk nekā simt valstīm, bet par uzvarētājiem tiek uzskatīti vairāk nekā 200 darbu, jo projekti tika vērtēti vairāk nekā simt kategorijās.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks Amerikas metropolē Ņujorkā, 12.maijā.

Kā iepriekš ziņots, “Architizer A+ Awards” ir nozīmīga apbalvojumu programma, kuras uzdevums ir veicināt un atbalstīt gada labākos veikumus arhitektūrā. Balvas mērķis ir veicināt jēgpilnas arhitektūras novērtēšanu un atzīšanu pasaulē.

Konkursa finālistus ik gadu izvēlas starptautiska žūrija, kas sastāv no 300 jomas profesionāļiem. Projektu pamata atlases kritēriji konkursa ietvaros skar arhitektūras formu, funkcionalitāti un novitāti, liela nozīme ir piešķirta arhitektūras iecerei un vīzijai.

​“Architizer” ir viena no pasaulē lielākajām arhitektūras datu bāzēm internetā, kurā apkopotas vairāk nekā 100 000 pasaules prestižāko un lielāko uzņēmumu ēkas.  Datu bāze ir populārs un pieprasīts interneta resurss arhitektu, studentu un citu interesentu vidū. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti