«Latvijas skolas somas» atklāšanas pasākums uzvar Vācijas dizaina konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautiskajā dizaina konkursā “German Design Award 2020” uzvarējusi producentes Ineses Lukaševskas vadītā aģentūra “Luka”. Tās radītais Latvijas valsts simtgades programmas “Latvijas skolas soma” atklāšanas pasākums “100 Latvijas stāsti 100 minūtēs” tika atzīts par uzvarētāju kategorijā “Izcils komunikācijas dizains – pasākums”. Kā paziņojumā medijiem informē Inese Lukaševska – šī jau ir sestā godalga, ko viņa ar komandu šogad izcīnījusi pasaules prestižākajos konkursos.

“German Design Award 2020” konkursam kategorijās “Izcila arhitektūra” (Excellent Architecture), “Izcils produkta dizains” (Excellent Product design) un “Izcils komunikācijas dizains” (Excellent Communication design) kopumā tika pieteikti 5300 darbi no 70 valstīm.

Uzvara konkursā Inesei Lukaševskai nodrošināja iespēju piedalīties Frankfurtes mesē.

“Kad žūrija mani pirmo reizi uzrunāja, aicinot piedalīties konkursā, sākotnēji domāju atteikties. Konkursā ir tikai viena kategorija atvēlēta pasākuma industrijas pārstāvjiem, līdz ar ko, zinot darbus, kas parasti tiek pieteikti, teicu, ka mūsu izredzes uzvarēt ir tuvu nullei. Tomēr tas, ka šobrīd stāvam blakām tādiem pasaules “grandiem”, kā piemēram UEFA Superkausa rīkotājiem, vēlreiz apliecina, ka spējam radīt augstvērtīgus pasaules līmeņa darbus. Tāpēc esmu ne tikai pagodināta saņemt ''German Design Award'' balvu, bet arī saviļņota par iespēju izstāstīt pasaulei vēl vienu Latvijas stāstu, kas varbūt kādam liks ne tikai kartē uzmeklēt mūsu valsti, bet arī to apmeklēt,” stāsta “Luka” aģentūras dibinātāja Inese Lukaševska.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks 2020. gada 7. februārī. Savukārt līdz janvārim ikviens var piedalīties skatītāju simpātiju balsojumā, izsakot savu atbalstu “Latvijas skolas somas” pasākumam.

KONTEKSTS:

Konkursa “German Design Award" mērķis ir atklāt, prezentēt un godināt unikālas dizaina tendences. Balvu rīko Vācijas dizaina padome (German Design Council), kas ir viens no pasaules vadošajiem komunikācijas un zīmolvedības kompetences centriem dizaina jomā. Balva dizaina nozarē ir atpazīstama, prestiža un to piešķir projektiem, kas demonstrē unikālas dizaina tendences starptautiskā kontekstā. Darbiem, kas uzskatāmi atšķiras pēc to dizaina kvalitātes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti