Latvijas Dizaina padome aicina nozari atbrīvoties no Krievijas ietekmes uzņēmējdarbībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Dizaina padome aicinājusi Latvijas dizaina nozares uzņēmumus un profesionāļus kritiski pārskatīt savu komerciālo darbību un nesadarboties ar Putina režīmu atbalstošiem vai no tā labumu gūstošiem uzņēmumiem un indivīdiem.

Padome izplatījusi atklātu vēstuli Latvijas dizaina nozarei, aicinot ikvienu atbrīvoties no Krievijas ietekmes uzņēmējdarbībā, dažādos veidos atbalstīt Ukrainas valsti un tautu, kā arī rūpēties par savu un apkārtējo garīgo veselību. 

"Krievija joprojām ir nozīmīgs Latvijas eksporta tirgus, un finanšu līdzekļi no kaimiņvalsts ieplūst mūsu ekonomikā un kultūrā dažādos ceļos. [..] Atbrīvošanās no neētiskiem pasūtījumiem un pārorientēšanās uz demokrātisku valstu tirgiem nodrošinās Latvijas dizaina nozarei stabilitāti ilgtermiņā," uzsvērts vēstulē.

Tāpat padome aicinājusi Latvijas dizaina uzņēmumus būt iekļaujošiem un izpalīdzīgiem, savu iespēju robežās atbalstot Ukrainas radošos profesionāļus ar darba un sadarbības iespējām, par vakanču un darba telpu vai tehnikas piedāvājumiem ziņojot Latvijas Dizaina centram, Latvijas Dizaineru savienībai, radošo industriju platformai FOLD un Nodarbinātības valsts aģentūrai.

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja, ka pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā. Konfliktā jau gājuši bojā vairāk nekā 500 civiliedzīvotāji, tajā skaitā 40 bērni.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit 

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti