Kultūras ziņas

Envijas un Maļecka darbi Jūrmalā

Kultūras ziņas

"Sudden Lights" dodas koncertu tūrē

Latvijas Dizaina gada balvu šogad nepasniegs

Latvijas Dizaina gada balvu šogad nepasniegs, bet pārcels uz nākamo gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pārmaiņas skārušas nacionālās nozīmes konkursu “Latvijas Dizaina gada balva”. Līdz šim to rīkoja dizaina birojs “H2E”, bet šogad pēc uzvaras Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā projekta īstenošana uzticēta biedrībai “Latvijas Dizaineru savienība”, kuri lēmuši konkursu pārcelt uz nākamo gadu.

Nacionālas nozīmes konkurss “Latvijas Dizaina gada balva” noticis trīs gadus pēc kārtas, taču šogad tas izpaliks. Ar atziņu, ka konkursam ir jāmainās un jāpilnveidojas, lai pielāgotos Latvijas apstākļiem, jaunie pasākuma rīkotāji – “Latvijas Dizaineru savienības” pārstāvji – 19. februārī nāca klajā ar paziņojumu, ka konkurss tiek pārcelts uz nākamo gadu.

“Šis gads būs vairāk sagatavošanās darbs, ar iesildīšanās semināriem. Mums būs video podkāsti, būs reģionālie pasākumi, kur mēs stāstīsim daudz un runāsim par dizainu.

Lai cilvēkiem vairāk stāstītu par dizainu, kas tas tāds ir,” skaidroja “Latvijas Dizaina gada balvas” projekta vadītāja, dizainere Barbara Freiberga.

Konkursam “Latvijas Dizaina gada balva” darbus, kas tapuši pēdējo trīs gadu laikā, varēs pieteikt gada beigās balvas mājaslapā. Pagaidām vēl nav zināmas balvas kategorijas, par tām diskusijas vēl turpinās. Balstoties uz iepriekšējo rīkotāju, dizaina biroja “H2E”, iedibinātajām tradīcijām, dizaineru veikumu arī turpmāk vērtēs starptautiska žūrija. Labāko konkursa darbu izstāde un apbalvošanas ceremonija iecerēta 2021. gada aprīlī.

Kultūras ministrijas pārstāve Dzintra Purviņa uzsvēra:

“Šis gads tiek dots dizaineriem, lai viņi sagatavotos pienācīgi, lai mēs labi pasniegtu savu balvu.

Šis ir gads, lai izglītotu dizaina patērētāju, dizaina lietotāju un pasūtītāju. Gads tiks veltīts diskusijām, sarunām, dialogiem, meistarklasēm un darbnīcām.”

Nacionālās nozīmes apbalvojums izcilākajiem Latvijas dizaineriem radīts, lai apzinātu, vērtētu un izceltu profesionāļu labāko veikumu un popularizētu dizaina nozares attīstību un ilgtermiņa izaugsmi Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti