«Latvijas Dizaina gada balvu» organizēs Latvijas Dizaineru savienība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Konkursu “Latvijas Dizaina gada balva” 2020. gadā un 2021. gadā īstenos biedrība “Latvijas Dizaineru savienība”, kura uzvarējusi Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā, medijus informē KM pārstāvji.

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru izcilāko sniegumu, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību, saikni ar citām nozarēm un izaugsmi ilgtermiņā. Konkursa iniciators un atbalstītājs ir Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

Latvijas Dizaina gada balvas konkursa noslēgums, kurā tiks izvērtēti darbi, kas tapuši pēdējo trīs gadu laikā, un labāko konkursu darbu izstāde notiks 2021. gada aprīlī. Nākamajā divu gadu periodā balvas organizatora galvenie uzdevumi būs veikt Latvijas dizaina kvalitātes novērtējumu (aptverot gan materiālo, gan nemateriālo dizainu, tajā skaitā produktus, pakalpojumus, procesus); izstrādāt konkursa nolikumu un izveidot žūriju ar Latvijas un ārvalstu dizaina ekspertu pārstāvniecību.

Būtisks uzdevums būs arī pilnveidot un stiprināt Latvijas Dizaina gada balvas zīmolu, veicināt izpratni dažādās sabiedrības auditorijās par dizaina pielietojamību, ikviena tiesībām uz labu dizainu,

tā līdzdalību citās nozarēs un Latvijas sasniegumiem dizaina jomā, kā arī veicināt nozares profesionāļu, mediju pārstāvju un citu auditoriju interesi par konkursu. Latvijas Dizaineru savienības uzdevums būs izveidot plašai sabiedrībai pieejamu Latvijas Dizaina gada balvas konkursa uzvarētāju labāko darbu izstādi, kā arī organizēt apbalvošanas ceremoniju un attīstīt Latvijas Dizaina gada balvas tīmekļvietni, un citi pienākumi.

KM akcentē iepriekšējo trīs gadu laikā sasniegto augsto kvalitātes līmeni Latvijas Dizaina gada balvas konkursa organizēšanas procesā, zīmola izveidē un komunikācijā, kā arī dizaina kopienā raisīto pieaugošo interesi un uzticēšanos.

Kultūras ministrijas ieskatā, nododot balvas organizēšanu Latvijas Dizaineru savienībai, būtiski ir saglabāt balvas virsuzdevumu – dialogu ar sabiedrību – un sekmēt Latvijas dizaina jomas attīstību ilgtermiņā.

Ir svarīgi saglabāt līdzšinējo nacionālā dizaina konkursa augsto kvalitātes līmeni un zīmola komunikāciju, pilnveidot tā nacionālo un arī starptautisko atpazīstamību, balstoties uz iepriekšējo organizatoru − dizaina biroja “H2E” iedibinātajām tradīcijām, tomēr vienlaicīgi ieviešot arī pārmaiņas, kuras likumsakarīgi rodas kontekstā ar attīstības procesiem nozarē un tās vajadzībām.

Iepriekšējā periodā (2017 – 2019) Latvijas Dizaina gada balvas rīkošana konkursa kārtībā bija deleģēta dizaina birojam “H2E”, un pēc šī termiņa beigām KM izsludināja jaunu konkursu par valsts pārvaldes uzdevuma – kvalitātes novērtējuma dizaina jomā – veikšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti