Latvijas Dizaina gada balvai pieteikti 150 pretendenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pieteikumu pieņemšana Latvijas Dizaina gada balvas (LDGB) konkursam noslēgusies 28. februārī. Kopumā šogad uz balvām piecās kategorijās, speciālajām balvām un galveno balvu pretendē 150 darbi, informēja balvas organizatori.

Vides un interjera dizaina kategorijā iesniegti 37 darbi, produktu dizaina kategorijā – 54, pakalpojumu, politiku, stratēģiju dizaina kategorijā – 14 darbi, grafikas dizaina kategorijā – 33, savukārt digitālais dizaina kategorijā ir 12 pretendenti.

Kā skaidroja organizatori, LDGB šogad ieviesa jaunus nosacījumus darbu pieteikšanas kārtībā, lai atlasītu tiešām kvalitatīvus darbus konkursa vērtēšanai. “Tāpēc jo īpašs gandarījums, ka konkursa vērtēšanai pieņemto darbu skaits ir pārsniedzis iepriekšējos gados pieredzēto un sasniedzis 150. Latvijā pēdējā laikā radīts ļoti daudz patiešām izcilu dizaina darbu. Līdz ar to konkursa galvenā balva kļuvusi vēl vērtīgāka, jo konkurence ir sīva un kļūt par labāko no 150 labākajiem tiešām nebūs viegli,” uzsvēra balvas rīkotāji.

Kurš no 150 pretendentiem būs nominants, to lems starptautiskā žūrija, kuras sastāvā ir

  • Martins Fosleitners (Martin Foessleitner), Austrija
  • Egle Opeikiene, Lietuva
  • Rikardo Kapuco (Riccardo Capuzzo), Itālija
  • Patriks Abatista (Patrick Abbattista), Itālija
  • Bars Davidoviči (Bar Davidovichi), Izraēla
  • Pjotrs Svjateks (Piotr Świątek), Lielbritānija
  • Pēteris Bajārs, Latvija
  • Anete Žukova, Latvija

Balvas organizatori atzīmēja, ka konkursa žūrijas locekļiem ir vērā ņemama pieredze arī starptautisku konkursu vērtēšanā, kā piemēram, vienā no zināmākajiem starptautiskajiem dizaina konkursiem “Red Dot Award”. “Tādējādi Latvijas Dizaina gada balvas 2021 konkursa dalībnieki saņems visaugstākās kvalitātes ekspertu vērtējumu,” norādīja LDGB pārstāvji.

Katrs no 150 dalībniekiem pēc darbu vērtēšanas noslēguma saņems visu žūrijas locekļu rakstisku recenziju par savu darbu.

Galvenie kritēriji, pēc kuriem vērtēs darbus, būs inovāciju vērtība, kontekstuālā piemērotība, dizaina kvalitāte, ekonomiskais konteksts.

Galvenās balvas ieguvējs saņems Latvijas Republikas Kultūras ministrijas naudas balvu, kas paredzēta starptautiskā mārketinga un eksporta veicināšanai, 2000 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti