Latvijas Arhitektūras gada balvai pieteikti 46 darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Arhitektūras gada balvai šogad iesniegti 46 pieteikumi,informē Latvijas Arhitektu savienībā. Konkursa darbi ik gadu tiek pieteikti un vērtēti divās kategorijās – "Objekti" un "Procesi", kas pēdējā gada laikā atstājuši paliekošu iespaidu uz arhitektūras nozari. Gada balvas nominanti tiks paziņoti preses konferencē 11. aprīlī.

Latvijas Arhitektūras gada balvu pasniedz Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju, un tas ir nozīmīgākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Pagājušajā gadā Zelta ananass nokļuva Šaoliņas lidojošo mūku teātra autoru rokās; sudraba balvas saņēma Restaurācijas kategorijā iesniegtā Ludzas Lielā sinagoga un tās autori SIA "Konvents", un Latvijas Nacionālās bibliotēkas patstāvīgā ekspozīcija „Grāmata Latvijā”, un autori GAISS, "Associates, Partners et Sons" un Latvijas Nacionālā bibliotēka, kas tika iesniegta Interjeru kategorijā.

Kā katru gadu, arī šogad dalībniekiem bija iespēja pieteikt arhitektūras objektus un procesus vairākās kategorijās. Balvas ietvaros tiek vērtēti ne tikai objekti - ēkas, vides objekti, interjeri, ainavu arhitektūra, - bet arī procesi -  notikumi, izdevumi, izstādes un projekti, kam ir bijusi ietekme uz arhitektūras nozari. Pagājušā gadā iesāktā tendence, kad pieteikto objektu vairākumu veidoja rekonstrukcijas, renovācijas un restaurācijas projekti, turpinās arī šogad. Vislielākais darbu skaits iesniegts tieši šajā kategorijā, kurai cieši seko kategorijā ainavu arhitektūra, vides labiekārtojumi, vides objekti iesniegtie darbi. Kategorijā “Procesi” šogad iesniegti seši darbi. Visus konkursam pieteiktos darbus iespējams apskatīt šeit.

Latvijas Arhitektūras gada balvai pieteiktos darbu vērtēšanu ir uzsākusi atlases žūrija. Nominanti, kas pretendēs uz Latvijas Arhitektūras gada balvu 2018, tiks paziņoti 11. aprīlī plkst. 12.00 preses konferencē. Pēc šī posma darbu uzsāks fināla žūrija, kuras sastāvā būs dažādi ārvalstu speciālisti, kā arī fināla žūrijas dalībnieki.

Konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 18. maijā Arhitektūras nedēļas ietvaros, kad no 14. līdz 18. maijam norisināsies vairāki arhitektūras nozarei veltīti notikumi, to skaitā  ārvalstu lektoru publiskas lekcijas un konkursa nominantu darbu izstāde.

Latvijas Arhitektūras gada balvai pieteiktos darbus vērtēs divās kārtās. Nominantu atlasi veiks atlases žūrija, kuras sastāvā šogad ir arhitekti un gada balvas laureāti Austris Mailītis, Pēteris Blūms, Kārlis Melzobs, Juris Lasis un Dagnija Smilga, kultūras projektu un Latvijas Jaunā teātra institūta vadītāja Gundega Laiviņa un mākslinieks, Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas vadītājs Andris Eglītis.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Tas ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti