Latvijas Ainavu arhitektūras balva aicina uz lekcijām un diskusiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Ainavu arhitektūras balva (LAABA), kas šogad tiks pasniegta pirmo reizi, aicina uz lekcijām “LAABAs Lekcijas” un diskusiju “Landscape Shift (Ainavas maiņa)”. Uz pasākumiem aicināti visi plānošanas jomas profesionāļi, studenti un citi pilsētu attīstības interesenti, sociālajos tīklos ziņo rīkotāji.

Lekcijas notiks ceturtdien, 12. septembrī, plkst. 9.00-11.00 Tallinas ielas kvartāla Angārā. Par ainavu arhitektūru, mūsdienu pilsētvides izaicinājumiem un tendencēm, par gudro pārvaldību un vides kopradi stāstīs arhitektes Dženija B. Osuldsena (Norvēģija) un Tina Sābija (Dānija).

Savukārt saruna par ainavu maiņām, ainavu pasaulē un Latvijā, pilsētvides veidošanas tendencēm un izaicinājumiem notiks 13. septembrī plkst. 12.00-14.00 peldošajā mākslas galerijā “Noass”.

“Mūsu izpratne par arhitektūru, ainavu arhitektūru un vides dizainu neaprobežojas ar fiziskās telpas transformāciju. To saprotam plašāk – kā cilvēku zināšanu, pieredzes un emociju ietekmi uz vidi un to izpausmes gan ainavu arhitektu darbā, gan mobilitātes struktūru veidošanā, gan fiziskās vides estētiskos risinājumos, gan kopienu veidošanā,” izklāstīts diskusijas pieteikumā. Diskusiju organizē Latvijas Ainavu arhitektu asociācija sadarbībā ar “Urban Institute Rīga” un Rīgas pilsētas arhitekta biroju.

Diskusijā piedalās Rīgas arhitekts Gvido Princis, "LAABA 2019" starptautiskās žūrijas dalībnieki Dženija Osuldsēna (Norvēģija), Tina Sābija (Dānija), Kristīna Kupere, (Igaunija), Džeimss Heiters (Austrālija), Mantass Pilskausks (Lietuva), Donāts Baltrušaitis (Lietuva), Gorans Lindbergs (Zviedrija), kā arī visi diskusijas apmeklētāji. Diskusija notiks latviešu un angļu valodā.

Ieeja pasākumos – bez maksas, ar ielūgumiem vai reģistrējoties elektroniski.

Latvijas Ainavu arhitektūras balva ir ainavu arhitektūras labāko sasniegumu skate, kuras mērķis ir veicināt izpratni par ārtelpu kā nacionālās kultūrtelpas neatņemamu sastāvdaļu un cilvēkvides koprades produktu. Balvas uzdevums ir apzināt un godināt laikmetīgus darbus, atjauninošus procesus un izcilas personības Latvijas ainavu arhitektūrā un būt atvērtai ainavu arhitektūras nozares daudzveidībai.

Par sabiedrības simpātiju balvu vēl iespējams nobalsot līdz 10. septembrim, plkst. 10.

Vairāk par "Latvijas ainavu arhitektūras balvu 2019" (LAABA).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti