Kultūras ministrija izsludina konkursu par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu arhitektūras jomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras ministrija (KM) 10. martā izsludinājusi konkursu “Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu arhitektūras jomā”, aicinot pieteikumus iesniegt līdz 9. aprīļa pulksten 16.00, medijus informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

KM noteiktie valsts pārvaldes uzdevumi paredz apkopot un uzkrāt aktuālo informāciju par arhitektūras nozari, nodrošināt tās apriti, kā arī nodrošināt profesionālās pilnveides iespējas arhitektūras nozares profesionāļiem.

Tāpat uzdevumi paredz veikt Latvijas arhitektūras kvalitātes ikgadējo novērtējumu, organizējot arhitektūras darbu konkursu. Tajā jāizvērtē arhitektūras objekti un mūsdienu arhitektūras procesi, lai apzinātu Latvijas arhitektūras labāko sniegumu un sekmētu nozares augstvērtīgu attīstību un izaugsmi ilgtermiņā. Konkursa noslēgumā jānodrošina uzvarētāju apbalvošana noslēguma ceremonijas ietvaros.

Nepieciešams arī veidot sabiedrības izpratni par kvalitatīvu arhitektūru un apbūvēto vidi un rosināt interesi par Latvijas laikmetīgās arhitektūras izcilākajiem sasniegumiem. Tas veicams, nodrošinot katru gadu saturiski un vizuāli augstvērtīgu arhitektūras darbu konkursa labāko darbu izstādi, kā arī komunikāciju un publicitāti plašsaziņas līdzekļos un sociālajos medijos par arhitektūras darbu konkursa norisi, konkursa labākajiem darbiem, to autoriem un  laikmetīgās arhitektūras procesiem.

Konkursa pretendenti var būt juridiskas personas, kas darbojas arhitektūras jomā ne mazāk kā trīs gadus un īstenojušas vismaz divus konkursa uzdevumam līdzvērtīgus projektus kultūras jomā pēdējo trīs gadu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti