Kuldīgā piekto gadu piešķirs pašvaldības līdzfinansējumu ēku restaurācijai un konservācijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

1. oktobrī sāksies pieteikšanās Kuldīgas novada pašvaldības rīkotajam konkursam “Valsts nozīmes kultūras pieminekļa “Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs” teritorijā esošo ēku, kā arī Kuldīgas novadā esošu Latvijas valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā ietverto ēku restaurācija un konservācija”. Pieteikumus varēs iesniegt līdz 31. oktobrim, informē Kuldīgas pašvaldība.

Kā ierasts, konkursa ietvaros iedzīvotājiem tiks dota iespēja pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu līdz 50% no kopējām restaurācijas vai atjaunošanas izmaksām saskaņā ar konkursa nolikumu (t.i. ne vairāk 10 000 EUR nesošo konstrukciju atjaunošanai un ne vairāk kā 5000 EUR citos gadījumos), lai veiktu viņu īpašumā un/vai apsaimniekošanā esošo Valsts nozīmes kultūras pieminekļa “Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs” teritorijā esošo ēku, kā arī Kuldīgas novadā esošu Latvijas valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā ietverto ēku restaurāciju, nodrošinot Kuldīgas vecpilsētas un novada unikālās vēsturiskās apbūves autentiskuma saglabāšanu.

Ēka pirms restaurācijas

Šajā gadā, sagatavojot pieteikumu līdzfinansējuma saņemšanai, pretendenti tiek aicināti rūpīgi iepazīties ar konkursa nolikumu, tā pielikumiem un izmainīto pieteikuma veidlapu. Dokumenti atrodami pašvaldības mājaslapā.

Saskaņā ar konkursa nolikumu konkursam pieteiktie un atbalstītie projekti pilnībā būs jārealizē līdz 2018. gada 30. novembrim.

Kuldīgas novada pašvaldība līdzfinansējumu Kuldīgas pilsētas vēsturiskā centra teritorijā esošo ēku, kā arī Kuldīgas novadā esošu Latvijas valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā ietverto ēku restaurācijai un konservācijai nodrošina kopš 2014. gada. Četru gadu laikā darbi veikti 41 vecpilsētas ēkā un piecos kultūras pieminekļos (baznīcas, muižas) novada pagastos. Kopējais pašvaldības līdzfinansējums šīs atbalsta programmas ietvaros četru gadu laikā ir bijis vairāk nekā 277 tūkstoši eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti