Kuldīgā norisināsies Dizaina filmu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kuldīgā 1. un 2.augustā norisināsies Dizaina filmu festivāls, kura programmā iekļautas sešas pilnmetrāžas filmas un divas īsfilmas par mākslu un dizainu, kā arī citi notikumi.

Festivāls sāksies ar "Pecha Kucha" pasākumu, kurā ar prezentācijām uzstāsies dažādu nozaru profesionāļi. Festivālā būs skatāmas divas izstādes. Kuldīgas mākslinieku rezidencē apskatāma latviešu gleznotāja un Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības katedras vadītāja Andra Vītoliņa izstāde "Arhitektūra un morāle". Savukārt Kuldīgas mākslas namā līdz 3.augustam skatāma izstāde "20 Francijas dizaina ikonas. Dialogs", kurā apkopoti slavenākie 20. un 21.gadsimtā franču dizaina skolas radītie objekti.

Dizaina filmu festivāla programmā iekļautas divas īsfilmu programmas. "Pilsētvide īsmetrāžā" tapusi sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību un apkopo videofilmas par Latvijas Arhitektūras gada balvas 2014.gada fināla projektiem un to autoriem. Savukārt programma "Kino žurnāli" ir tapusi sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu un piedāvās diskusijai fragmentus no Padomju laiku Latvijas kinožurnāliem "Māksla", "Dizains", "Baltijas modes" un citiem.

Dizaina filmu festivāla pamatprogrammu veido sešas pilnmetrāžas filmas, kuras jau ieguvušas plašāku atzinību pasaulē un ir veltītas modei, gleznošanai, fotogrāfijai, arhitektūrai un dizainam. To vidū būs skatāma arī 2013.gada "Oskara" godalgai nominētā filma "Skaistule un bokseris" ("Cutie and the Boxer"), kas spējusi iemūžināt intīmu, skaistu divu Ņujorkā dzīvojošu japāņu mākslinieku Ušio un Noriko portretējumu ilggadējās attiecībās un nepārtrauktajā cīņā vienam ar otru.

Festivāla noslēgumā būs skatāma īpašu ievērību ieguvusī filma "Atrodot Viviānu Meijeri" ("Finding Vivian Maier") par noslēpumaino auklīti ar simtiem ģeniālu fotogrāfiju, kura turpina gūt panākumus festivālos un šobrīd piedzīvo pirmizrādes kinoteātros ASV, Lielbritānijā un citviet pasaulē.

Dizaina filmu festivāls, kura idejas autori un kuratori ir Singapūras dizaina studija "Anonymous", radies 2010.gadā ar sākotnējo ievirzi tikai uz dizainu, taču šobrīd pievēršas arī citām mākslām, pilsētu problēmām un dažādiem sociāliem fenomeniem. Pasākuma programmu papildina tematiskas konferences, radošās darbnīcas un atvērto durvju dienas arhitektūras un dizaina studijās. Festivāls Singapūrā norisinās katru gadu, tas ceļojis arī uz citām pasaules pilsētām: Portlendu, Berlīni, Taipeju, Kaohsiungu, Bangkoku un jau otro gadu uz Kuldīgu.

Dizaina filmu festivāla programma skatāma kinoteātra "Kino bize" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti