Kultūras ziņas

Pie skatītājiem dodas filma "Astoņas zvaigznes"

Kultūras ziņas

LNMM 21. gadsimta jaunieguvumu izstāde

Latvijas jauno modes dizaineru konkurss

Konkursā «Jaunie talanti» noskaidroti labākie modes dizaineri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai izceltu Latvijas modes talantu atklāšanu un veicinātu modes, kā industrijas attīstību, Rīgā notiek Latvijas Modes palātas ikgadējais pasākums “Modes manifestācija”. Jau otro gadu šo modes svētku ietvaros tiek rīkots jauno dizaineru konkurss “Jaunais talants”.

Latvijas modes nedēļas “Modes manifestācija” pasākums Rīgas Krēslu fabrikas ēkā tika atklāts ar jauno modes dizaineru konkursa “Jaunais talants” 10 finālistu skatēm.

"Tas ir aizgājis tautās, un īstenībā mums ir patiess prieks. Pagājušo gadu mēs vēl rādījām tās klasiskās Rīgas skolas – Tehniskā universitāte, Dizaina vidusskola, Mākslas Akadēmija, bet tagad mums ir plašs spektrs," norāda Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa.

Konkursa uzvarētājam radošo balvu – divu nedēļu kursus Milānas Mākslas akadēmijā - dāvinās pasniedzēja un profesore Ļuba Popova.

"Pats galvenais mūsdienu dizainā ir pievilināt un pārsteigt publiku. Apģērba tirgus ir pārpildīts. Tāpēc sāls ir intrigā, kas rada vēlmi un interesi uz šo modi skatīties," saka modes teorētiķe, žūrijas pārstāve Ļuba Popova (Itālija).

Pārsteigt un iedvesmot desmit jaunie modes dizaineri centās gan ar netradicionālu materiālu izvēli, detaļām un literāriem tēliem bagātiem kolekcijas aprakstiem. Līgavu kleitas mijās ar pilsētas dārznieces ķiršiem, veikošanas līdzjutējiem un savannas apceļotājiem.

"Es esmu ļoti pārsteigts! Es negaidīju tik labu līmeni, jo ir nācies redzēt dažādus. Godīgi – ļoti, ļoti labi!" pārsteigumu neslēpj modes mākslinieks, žūrijas pārstāvis Dāvids.

Konkursa “Jaunais talants” galveno balvu - iespēju tērpu dizainu ieviest ražošanā ieguva Anna Elizabete Kasparsone. Uz Milānu radošajā komandējumā dosies Melānija Vilka. Bet žurnāla “Pastaiga” balvu saņēma radošais duets Anete Agnete Krišjanova un Ksenija Belca-Beslere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti