KM paspārnē darbu sākusi Latvijas Dizaina padome

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kultūras ministrijā (KM) uz savu pirmo sēdi sanākusi Latvijas Dizaina padome, informē KM sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Rūsiņa.

Jaundibinātā padome ir ministrijas konsultatīvā institūcija, kuras izveidošanas mērķis ir, koordinējot nozares profesionāļu un valsts institūciju sadarbību dizaina nozares attīstībā, izmantot dizaina iespējas ekonomiskās izaugsmes, inovāciju un konkurētspējas veicināšanā, kas noteikts Nacionālā attīstības plāna prioritātēs.

Dizaina padome sēdē pārrunāja projektu "Dizaina nozares stratēģija 2014.-2020.gadam", kas izstrādāta sadarbībā ar nozares profesionāļiem un saistīta ar ministrijā topošajām kultūrpolitikas vadlīnijām "Radošā Latvija" 2014.-2020.gadam. Dizaina padome nolēma arī nākamajā sanāksmē turpināt detalizēti apspriest dizaina stratēģijas projektu.

Par Latvijas Dizaina padomes priekšsēdētāju tika ievēlēta Dizaina informācijas centra vadītāja Daina Vītoliņa.

Padomes sastāvu ir apstiprinājusi kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, un tajā darbojas dizaina attīstībā ieinteresēto institūciju un organizāciju pārstāvji, tostarp Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētājs Andrejs Broks, Dizaina informācijas centra vadītāja Daina Vītoliņa, Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas asociētā profesore Barbara Ābele, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Ekonomikas ministra padomniece Ilona Platonova, Banku augstskolas studiju programmas "Uzņēmumu vadīšana radošajās industrijās" direktore, Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa.

Padomes darbā piedalās arī pārstāvji no Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, Valsts kultūrkapitāla fonda, kā arī eksperti no uzņēmējdarbības vides.

Latvijas Dizaina padome koordinēs nozares profesionāļu un valsts institūciju sadarbību stratēģiskos jautājumos, kas saistīti ar dizaina nozares attīstību un kvalitatīvas kultūrvides veidošanu Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti