Dienas ziņas

Trūcīgās ģimenes izmanto iespēju iekopt savu dārzu

Dienas ziņas

"Dzīres Kuldīgā" atklās ar izrādi uz ūdens

Plenērā piešķir otro mūžu būvniecības flīzēm

Kandavas plenērā top flīžu mozaīka pilsētvidei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ap pussimts mākslinieku un mākslas mīļotāju šonedēļ pulcējas Kandavas tradicionālajā plenērā, kas šogad notiek divdesmito reizi. Līdzās jau ierastām nodarbēm - gleznošanai un keramikai - dalībnieki otro mūžu piešķir iedzīvotāju  sarūpētajām flīzītēm. No tām tiek veidota mozaīka, kas nedēļas nogalē izdaiļos kādas dzīvojamās ēkas sienu.

Kandavas klusajās ieliņās šonedēļ var satikt gleznotājus, bet kultūras nama deju zāle pārvērtusies par īstu darbnīcu. Gluži kā liekot puzli, plenēra dalībnieki liek kopā mazus flīžu gabaliņus, no kuriem veido 20 kvadrātmetrus lielu mozaīku.

"Tā nedaudz sabiedēja - vai mēs kā iesācēji varēsim, bet, paņemot vienu fragmentu, aizrāvāmies. Tāds meditatīvs darbs īstenībā," saka plenēra dalībniece Anita Jansone.

Visu procesu uzrauga profesionāla māksliniece, jo izveidotā mozaīka, kurā attēlots gan pilsētā valdošais noskaņojums, gan raksturīgie elementi, nedēļas nogalē tiks piestiprināta pie dzīvojamās ēkas sienas.

"Mākslinieka acs ir vajadzīga pareizai toņu salikšanai. Mozaīka ir tāds mākslas veids, kur nevar kļūdīties un kur jebkurš var būt mākslinieks," norāda mozaīkas projekta vadītāja Jeļena Kažoka.

Roku šī darba tapšanā ir pielicis teju ikviens kandavnieks, jo izmantotas tiek iedzīvotāju sarūpētās flīzītes, kam nu tiek piešķirts otrs mūžs.

Plenērs Kandavā  notiek divdesmito reizi, un tradicionāli tajā darbojas arī keramiķi.

"Man jau ir plāns - dāvaniņas, bet vēl jāskatās, nevar jau tā vienkārši izdomāt, citādi ceplis paņems savu tiesu. Tas ir mans vaļasprieks, drīzāk tāda vasaras atpūta," teic plenēra dalībniece, keramiķe Laima Laizāne.

Plenērs, kurā šoreiz piedalās ap pussimts dalībnieku no dažādiem Latvijas novadiem, noslēgsies nedēļas nogalē ar teatralizētu gājienu un  tapušo darbu izstādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti