Jūnija sākumā notiks topošo modes mākslinieku kolekciju skate «Portāls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares studenti aicina 4.jūnijā apmeklēt ikgadējo modes skati, kura šogad norisināsies 4.tramvaju depo (Tipogrāfijas ielā 1) un kurai dots nosaukums „Portāls”.

LMA Modes skatē „Portāls” tiks izrādītas studiju gada garumā tapušās bakalaura un maģistra programmas studentu kolekcijas. LMA Modes katedras komisija izvērtēs studentu darbus, lai atlasītu un veidotu kopēju skates formātu. Turpinot pēdējos gados aizsākto tradīciju, sadarbībā ar LMA Scenogrāfijas katedru tiks veidots telpas dizains.

LMA Modes mākslas katedras vadītājs Aigars Bikše par izvēlēto skates tēmu stāsta, ka „Portāls” ir kā paplašināta realitāte, uzsverot to, ka pārcelšanās citā dimensijā simbolizē ideju meklēšanas un radīšanas procesu.

Savukārt paši studenti modes skati raksturo kā iespēju radoši izpausties un savas idejas parādīt arī citiem.

„Modes skate ir lieliska iespēja parādīt sevi un to, kas vispār notiek jauno modes dizaineru galvās. Šī modes skate vienmēr ir neordināra - bieži vien pat kliedzoša un pārsteidzoša. Daudzi cilvēki smejas, jautājot: „Kurš to vilks mugurā? Kam tas ir vajadzīgs?” Mums tas ir vajadzīgs!”, tā modes skati raksturo Modes apakšnozares 4.kursa studente Liene Bite.

Pērn modes skate ar nosaukumu “Plūdi” notika Pēterbaznīcā un izraisīja milzīgu skatītāju ineteresi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti