Jaunie arhitekti piesaka savas idejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ķīpsalā var apskatīt Rīgas Tehniskās universitātes arhitektūras un pilsētplānošanas absolventu diplomdarbus. Šogad RTU diplomu iegūst 26 jaunie arhitekti.

Izstādes „100% Sale” – nosaukumu varētu tulkot kā „simtprocentīgi pārdodams”. Tas apliecina, ka jaunie speciālisti savas ieceres negrasās atstāt plauktā, bet arī realizēt tās dzīvē.

Jauno speciālistu risinājumi, kā uzlabot un pārplānot pilsētas ikdienas dzīvi dažādos mūsu pilsētu rajonos, ir vizuāli krāšņi un shematiski smalki izstrādāti.

Arhitekts Reinis Jansons ar savu Liepājas Karostas dzīvojamās teritorijas attīstības plānu drīzumā iepazīstinās Liepājas domi, kura par projektu jau esot izrādījusi interesi.

„Es nonācu pie secinājuma, ka arī man kā izbijušam liepājniekam vajadzētu radīt šo te vietu patīkamu, kvalitatīvu. Esmu veicinājis šajā mazajā rajonā visas maksimālās iespējas, lai cilvēkiem nodrošinātu vidi ar sporta iespējām, ar bērnudārziem, ar dzīvojamām vienībām un ar plašiem stāvlaukumiem tūristiem,” stāsta arhitekts Reinis Jansons.

„Šinī gadā mums ir tā, ka no visiem esošajiem darbiem ir veseli trīs, kas skar pilsētplānošanu,” stāsta arhitekte Līva Nordmane, kuras darbs veidots kopā ar Mārtiņu Rusiņu un saistīts ar Daugavgrīvas vidi.

Savukārt arhitekts Svens Delle projektējis jaunrades un uzņēmējdarbības attīstības centru Torņakalnā, kas domāts jauniešiem un cilvēkiem ar idejām, kā nākamais solis, piemēram, pēc augstskolas, tad, „kad viņiem ir ideja uzņēmējdarbībai, bet viņiem nav nekādu instrumentu un sapratne par to, kā tas process tālāk ir jāizdara”.

Izstāde "100% Sale" apskatāma līdz 10. februārim. Tās apmeklētāji kā dāvanu saņems arī gadagrāmatu, kurā apkopoti 26 jauno arhitektu diplomprojektu rezultāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti