Jaunajā «Gucci» kolekcijā akcentēts «unisex» stils

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Itālijas pilsētā Milānā notikusi modes nama “Gucci” jaunās rudens-ziemas kolekcijas skate. Dizaineri tērpos plaši izmantojuši tā dēvēto “unisex” stilu, kas mazina ārējās atšķirības starp vīriešiem un sievietēm.   

Modes nama direktors Alessandro Mišels sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka nevēlas mainīt vai iznīcināt vīrišķīgo pasauli, tomēr stereotipisks skats uz to esot bīstams gan vīriešiem, gan sievietēm. Ļoti bieži vīrišķība tiek definēta ļoti šauri un jebkādas iespējamās atsauces uz sievišķību tiek uzskatītas par draudu un aizliegtas.

Arī modes eksperti atzīst, ka Mišela pirmie pieci gadi darba gadi modes namā ir devuši jaunu impulsu dzimuma stereotipos bāzēta apģērba izzušanai Milānas augstajā modē. Viņš atgādina par netradicionālajām vai atstumtām cilvēku grupām un aicina atgriezties pie bērnības nevainības, lai izveidotu jaunus dzimumu kodus.

Eksperti ir vienisprātis, ka sievišķīgu elementu ieviešana vīriešu drēbju skapī - krāsās, siluetos un tekstilizstrādājumos - ir noturīga tendence jaunajā desmitgadē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti