Kultūras rondo

LNMM video kolekcija: Katrīnas Neiburgas "Satiksme" un "Mazsālītie garie gurķi"

Kultūras rondo

Iznākusi mākslas zinātnieces Santas Hiršas grāmata "Andris Breže. Gaismas konstruktors"

Latvijas Dizaina centrs izveidojis platformu “Dizaina palīdzības punkts”

Izveidots Dizaina palīdzības punkts sociālu, veselības, izglītības un vides problēmu risināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Dizaina centrs (LDC) izveidojis Dizaina palīdzības punktu — domubiedru grupu, kur var virtuāli tikties un saņemt dizaineru atbalstu akūtu sociālu, veselības, izglītības un vides problēmu risināšanā. Uz dizaina palīdzību primāri var pretendēt organizācijas un personas, kuras strādā, lai ierobežotu Covid-19 pandēmijas izplatību Latvijā, un risina ar to saistītās problēmas, medijus informē Kultūras ministrijas pārstāvji.

Dizaina palīdzības punkta mērķis ir atbalstīt sociāli nozīmīgus un sabiedrības kopējai labbūtībai svarīgus projektus, aicinot ikvienu veikt savu ieguldījumu viņam iespējamā un projektam lietderīgā veidā. Palīdzība var būt gan brīvprātīgs darbs, gan materiāls vai tehnisks atbalsts, kas atbilst konkrētā projekta aktuālajām vajadzībām.

“Šobrīd, kad ikvienam no mums jāmācās dzīvot neierastos apstākļos, augstu vērtējam solidarizēšanos un vēlmi palīdzēt. Arī es kā dizainere vēlos sniegt savu artavu koronavīrusa radīto grūtību pārvarēšanā, bez atlīdzības piedāvājot savu profesionālo kompetenci,” ieceri skaidro Ieva Kalēja, dizainere, zīmola “Mammalampa” izveidotāja un LDC valdes locekle.

Dizaina palīdzības sniedzējs var būt jebkuras dizaina jomas pārstāvis, kurš vēlas piedalīties Latvijas sabiedrībai nozīmīgu problēmu risināšanā. Sociālā tīkla “Facebook” grupā jau pieteikti pirmie palīdzības lūgumi, kuriem atsaukušies vairāki dizaineri. LDC aicina arī citas organizācijas ievietot savus palīdzības lūgumus Dizaina palīdzības punkta “Facebook” grupā.

“Ir nozares, kuras šobrīd nevar augt un dot pienesumu. Un ir nozares, kuras spēj dot. Šī ir lieliska platforma, kurā var satikties “devēji” no dizaina nozares un “ņēmēji” no visām iespējamām nozarēm — gan publiskā, gan privātā sektora.

Aicinu piedalīties, jo tikai no pašiem dalībniekiem atkarīgs, cik auglīga būs sadarbība, cik daudzi labi dizaina piemēri dzims, cik idejas un risinājumi radīsies,” iniciatīvu uzteic Kultūras ministrijas Latvijas Dizaina padomes priekšsēdētāja Indra Križus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti