Izsludināts metu konkurss par Latvijas ekspozīcijas ideju Venēcijas arhitektūras biennālei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kultūras ministrija ir izsludinājusi metu konkursu par Latvijas ekspozīcijas idejas koncepciju un īstenošanu Venēcijas biennāles 15.Starptautiskajā arhitektūras izstādē, kas notiks 2016.gadā. Piedāvājumus jāiesniedz līdz šā gada 6.jūlijam.

Metu konkursa mērķis ir izvēlēties augstvērtīgāko saturisko un dizaina risinājuma metu Latvijas ekspozīcijas īstenošanai, lai reprezentētu Latvijas arhitektūru Venēcijas biennāles 15.Starptautiskajā arhitektūras izstādē.

Metu konkurss notiks divās kārtās. Žūrijas komisijas sastāvā darbojas arhitekti un arhitektūras nozares speciālisti. Konkursā žūrijas komisija izvērtēs dalībnieku iesniegtās metu idejas un to īstenošanas piedāvājumu, nosakot trīs augstāk novērtēto vietu ieguvējus. Konkursa dalībnieks, kurš būs ieguvis visaugstāko žūrijas novērtējumu un atbildīs kvalifikācijas prasībām, tiks aicināts uz sarunu procedūru ar iepirkuma komisiju par līguma nosacījumu izpildi.  

Kopējā iepirkuma līgumcena par ekspozīcijas koncepcijas izstrādi un realizāciju ir paredzēta 90 000 eiro apmērā, neiekļaujot pievienotās vērtības nodokli, turklāt Kultūras ministrija kā pasūtītājs uzņemas segt arī izstāžu telpas nomas izdevumus Arsenālā Venēcijā.

Konkursa nolikums pieejams Kultūras ministrijas mājaslapā.

Latvija ar nacionālo ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē piedalās kopš 2002.gada, 2016.gadā tā būs septītā dalības reize.

Kā vēstīts, 2014.gadā Venēcijas biennāles 14.Starptautiskajā arhitektūras izstādē Latvijas ekspozīcija "Unwritten" pēc ilgāka pārtraukuma bija skatāma līdzās citu valstu ekspozīcijām Arsenāla telpās. Ekspozīcija bija veltīta pēckara modernisma arhitektūras mantojumam, to realizēja arhitektu birojs "Nrja" sadarbībā ar pasākumu aģentūru "Pareizā ķīmija".

Venēcijas arhitektūras biennāle ir vērienīgākā un prestižākā arhitektūras izstāde pasaulē. 14.Venēcijas arhitektūras biennāli, kuras kurators bija pasaulē lielu atzinību guvušais arhitekts Rems Kolhāss un kura noritēja sešus mēnešus, apmeklēja vairāk nekā 228 000 skatītāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti