Gada balvai Rīgas arhitektūrā izvirzītas 13 būves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2014.gada balvai Rīgas arhitektūrā žūrijas eksperti ir izvirzījuši 13 būves.

2014.gada balvai Rīgas arhitektūrā izvirzīts koka ēku renovācijas centrs "Koka Rīga" Krāsotāju ielā 12, Rīgas tiesu nams Baldones ielā 1, Ģipša fabrikas dzīvojamā kvartāla otrā daļa, kultūras pils "Ziemeļblāzma" Ziemeļblāzmas ielā 36, publiskā ārtelpa Maskavas ielā 8, pamatskola "Rīdze" Krišjāņa Valdemāra ielā 2, Rīgas dizaina un mākslas vidusskola Lāčplēša ielā 55, Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju centrs Āzenes ielā 18, Rīgas Doms Herdera laukumā 6 un Jaunielā 22, Komunistiskā terora upuru piemiņas memoriāls Torņakalnā, Žaņa Lipkes memoriāls Mazajā Balasta dambī 8, Rīgas brīvostas jaunbūves Kudziņsalā un klīnika "Orto" Bukultu ielā 1A.

Pieteiktos vairāk nekā 70 objektus Rīgas pilsētas arhitekta biroja eksperti izvērtēja, izveidojot reģistru ar 35 dalībniekiem. Tālākajā vērtēšanas procesā iesaistījās skates žūrija, ko veido arhitektūras jomas eksperti no profesionālajām nevalstiskajām organizācijām un Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas. Vairākās ekspertu sanāksmēs tika diskutēts un lemts par balvas pretendentu sarakstu, gan apmeklējot objektus klātienes vizītēs, gan tiekoties ar būvju autoriem un pasūtītājiem. Žūrijas darba rezultātā izveidots balvu pretendentu saraksts, kurā ietilpst 13 būves. Tagad šo darbu vērtēšanā aicināti ikviens, kuru interesē galvaspilsētas arhitektūras attīstība.

Ar arhitektūras sasniegumu skatei "2014.gada balva Rīgas arhitektūrā" izvirzītajiem objektiem, to fotogrāfijām un ekspertu vērtējumiem var iepazīties Rīgas pilsētas arhitekta biroja mājaslapā, savukārt nobalsot par sev tīkamāko objektu un paust savu vērtējumu vai viedokli iespējams Rīgas pilsētas arhitekta biroja "Facebook" kontā.

"Šogad turpinām pērn aizsākto tradīciju, kad gada balvai Rīgas arhitektūrā nominēto objektu vērtēšanā iesaistījām plašāku sabiedrību, kas guva ļoti lielu atsaucību. Mēs aicinām ikvienu interesentu iepazīties ar balvai izvirzītajiem objektiem un paust savu - gan cildinošu, gan arī kritisku - viedokli un vērtējumu mūsu sociālajos kontos. Arī šogad sabiedrības viedoklim un vērtējumam būs nozīmīga loma lēmuma pieņemšanā par būvi, kas pelnījusi saņemt 2014.gada balvu Rīgas arhitektūrā," uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Gada balvai Rīgas arhitektūrā nominētos objektus vēl vērtēs un par tiem diskutēs Rīgas pilsētas arhitekta kolēģija, savukārt gala lēmumu par atzinībām un galveno - 2014.gada balvu Rīgas arhitektūrā - pieņems Rīgas pilsētas arhitekts septembra beigās, ņemot vērā gan ekspertu atziņas, kas gūtas, iepazīstoties ar objektiem klātienē, gan Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas, ko veido nozares profesionāļi, viedokli, gan arī rīdzinieku viedokli.

Šī gada būvju skatē, līdzīgi kā aizvadītajā gadā, žūrijas eksperti īpaši meklē labākos piemērus pilsētas dzīvojamās vides ilgtspējas nodrošināšanā, pievēršot uzmanību tādiem pilsētvides raksturlielumiem kā energoefektivitāte, vides pieejamība un universālais dizains, novērtējot paveikto gan Rīgas vēsturiskajā centrā, gan apkaimēs un mikrorajonos.

2014.gada balvas Rīgas arhitektūrā tiks pasniegtas 6.oktobrī - Pasaules arhitektūras dienā, kas katru gadu tiek atzīmēta oktobra pirmajā pirmdienā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti