Ekspluatācijā pieņemts Liepājas koncertdārzs «Pūt, vējiņi!»; atklāšana plānota maijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) ir pieņēmis ekspluatācijā pārbūvēto koncertdārzu “Pūt, vējiņi!”. Pašvaldība kā projekta un būvdarbu pasūtītājs ir saņēmusi apliecinošu dokumentu – pieņemšanas aktu, vēstīts Liepājas pašvaldības mājaslapā.

Turpmāk jaunajā estrādē būs iespēja organizēt brīvdabas pasākumus un koncertus lielākam apmeklētāju skaitam nekā līdz šim – ir nodrošināti daudz komfortablāki apstākļi gan māksliniekiem, gan skatītājiem.

Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!"
Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!"

Kā norādīja pašvaldības pārstāvji, kopš pagājušā gada pavasara, kad šeit ieradās celtnieki un tika atvesta būvtehnika, ir veikta koncertdārza pārbūve un apkārtējās parka teritorijas labiekārtošana. Ir uzlabota piekļuve koncertdārzam, to integrējot Jūrmalas parka teritorijā, kas būs brīvi pieejama ikvienam parka apmeklētājam. Ir pārplānoti laukumi un celiņi, lai nodrošinātu pilnīgu vides pieejamību un labāku teritorijas sasaisti arī ar jūras piekrastes daļu. Būvdarbu laikā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” ir veikti veco norobežojošo žogu, estrādes un palīgēku nojaukšana, izbūvēti jauni inženiertīkli, jauna divstāvīga ģērbtuvju ēka, koka dēļu skatuve ar koka akustisko paneļu sienām, skatītāju zāle un sēdvietas trijās zāles pusēs, virs skatītāju zāles un terases sēdvietām zāles abās pusēs izbūvēts jumts un apgaismojums.

Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!"
Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!"

Koncertdārza ārējā teritorija ir izveidota kā Jūrmalas parka paplašinājums – tā vairs netiek atdalīta ar dzelzs sieta žogu, kā iepriekš. Teritorijā ap koncertdārzu ir izbūvēti bruģēti celiņi un laukumi, veikti apzaļumošanas darbi, ierīkoti apstādījumi, uzstādīti vides labiekārtojuma elementi. Pašu koncertdārzu no labiekārtotās parka teritorijas nodala dekoratīvs žogs un pa skatītāju zāles perimetru uzstādīti stikloti vēja aizsargi.

Koncertdārza “Pūt, vējiņi!” atklāšana ir plānota nākamā gada pavasarī, maijā.

Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!"
Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!"

Būvdarbi tika sākti 2020. gada 18. maijā, pabeigti 2021. gada 3. decembrī. Tos veica SIA “Bildberg” atbildīgā būvdarbu vadītāja Jāņa Uzara pārraudzībā. Būvdarbu kopējās izmaksas: 2 442 302,45 eiro.

Jaunās “Pūt, vējiņi!” ēkas kopējā platība ir 1681,9 m², tajā paredzēta 1441 sēdvieta, tai skaitā 34 sēdvietas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti