Dizains ir darbības vārds. Liepājas koncertzālē atklās dizaina biroja «H2E» izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 14. aprīļa līdz 8. jūnijam Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" mākslas telpā "Civita Nova" būs skatāma starptautiski atzītā dizaina biroja "H2E" izstāde "Iz-aicinājums". Izstāde apmeklētājiem piedāvās aplūkot vērtības, kas mijas cauri dizaina biroja 15 gadu laikā radītajiem projektiem. Izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 14. aprīlī, pulksten 17.00. Tajā piedalīsies dizaina biroja līdzdibinātāji – vadošie dizaineri Ingūna un Holgers Eleri un vadītāja Dagnija Andersone, informēja koncertzāles pārstāvji.

Kā norāda izstādes veidotāji, ar saviem darbiem dizaineri vēlas izstādes apmeklētājiem parādīt to, ka dizains nav tikai prasmes, dizains ir arī kultūra: "Dizains ir aktīvs darbības vārds – izpētīt, atklāt pasauli pašiem, iedvesmot līdzcilvēkus. Mēs cenšamies izprast pasauli un atklāt tās brīnumainās šķautnes ikvienam. Tas ir izaicinājums mums pašiem un aicinājums ikvienam – ieskaties!"

Par dizaina biroja darbu izstādes vietu izvēlēta koncertzāle "Lielais dzintars", ņemot vērā biroja ciešo sasaisti ar Liepāju – "H2E" izstrādājis Liepājas pilsētas vizuālo identitāti, infografiku dizainu un Liepājas pieteikuma koncepciju "(ne)miers" konkursā par titulu "Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027". Šie projekti ir tikai neliela daļa no izstādē skatāmajiem dizaina darbiem, kuri sastopami dažādās citās Latvijas pilsētās un kultūrvēsturiskās vietās. Starp "H2E" īstenotajiem projektiem ir Rīgas Motormuzeja ekspozīcijas dizains, "Alūksnes Bānīša stacijas" šķūņa ekspozīcijas dizains, Alūksnes pilsētas vizuālā identitāte, Valsts pārvaldes iestāžu vienota vizuālā identitāte. Izstādē būs skatāmi "atslēgas" darbi no četrām dizaina biroja H2E darbības jomām – grafikas, telpas, ekspozīcijas un navigācijas dizaina. 

"Pirms aicināt, jāiespēj pasaules norises izzināt, pamanīt, uztaustīt, notvert, apbrīnot. Tad varam aicināt pasaulē ielūkoties jeb vienā vārdā: iedvesmot – pasaule ir brīnumaina, nav un nebūs dienas, kad neatklāsim tajā ko jaunu. Mums ir jāspēj parādīt, pierādīt, lai tu/viņš/viņa/viņi/mēs pamanītu pasaules vērtību. To mēs saucam par dizainu. Tas ir mūsu darbs, mīlestība un arī ikdiena," par biroja pieeju dizaina procesiem atklāja Ingūna Elere.

Izstāde bez ieejas maksas skatāma ik dienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti